GODIŠNJI IZVEŠTAJI APR: Preko posebnog informacijskog sistema - jedinstven postupak unosa, kontrole, potpisivanja i dostavljanja

E.B.T.

21. 01. 2021. u 15:41

AGENCIJA za privredne registre omogućila je korisnicima dostavljanje izveštaja za 2020. godinu u posebnom informacionom sistemu.

ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈИ АПР: Преко посебног информацијског система - јединствен поступак уноса, контроле, потписивања и достављања

Foto: Ž. Knežević

To je objavio APR ističući da se na taj način obezbeđuje jedinstven postupak unosa, kontrole, potpisivanja i dostavljanja tih izveštaja.

-Korisnicima je od 20. januara omogućen pristup aplikaciji za dostavljanje izveštaja za statističke potrebe i finansijskih izveštaja sa propisanom dokumentacijom, odnosno izjave o neaktivnosti za 2020. godinu (izveštaji za 2020. godinu), preko posebnog informacionog sistema agencije - navodi APR.

Aplikaciji se pristupa na internet stranici Registra finansijskih izveštaja, preko linka: Sistem za centralizovano prijavljivanje korisnika na veb-sajtu agencije.

Dostupna su detaljna korisnička uputstva za sastavljanje i dostavljanje svih vrsta izveštaja za 2020. godinu. Sva pravna lica i preduzetnici koji knjige vode po sistemu dvojnog knjigovodstva, dužni su da svoje izveštaje prošlu godinu, kao i do sada, dostave agenciji, isključivo u elektronskom obliku, potpisane kvalifikovanim elektronskim potpisom zakonskog zastupnika.

Oni ističu da su od ove godine obveznici dostavljanja izveštaja i stečajne mase nad kojima je nastavljen postupak stečaja u slučaju obustave ili zaključenja tog postupka nad stečajnim dužnikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju