"NOVOSTI" SAZNAJU: Vučić 1. januara u cik zore otvara Balkanski tok

V.M.

30. 12. 2020. u 14:48

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić 1. januara u šest ujutru u Gospođincima, u opštini Žabalj, otvoriće novi gasovod koji kroz Srbiju prolazi od bugarske granice do mađarske granice.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Вучић 1. јануара у цик зоре отвара Балкански ток

Foto: V. N.

Cevi su već napunjene, a kompresorske stanice u četvrtak su radile kao sat.

Ulaskom plavog goriva "Balkanskim tokom" kod Zaječara, Srbija je "cementirala" svoju energetsku bezbednost i stvorila mogućnosti da obezbedi niže sebe plina, kako za privredu, tako i za građane.

Takozvani interkonektor bugarska granica - mađarska granica, dužine 403 kilometra, našu državu će učiniti privlačnijom za investitore i doneti rast ekonomije i industrijske proizvodnje.

Takođe, Srbija će sada moći da bude tranzitna za gas iz dva pravca i da od toga zarađuje. Veoma značajno je to što više neće zavisiti od gasa koji se doprema preko Ukrajine, pre svega zbog loših političkih odnosa i stalnih napetosti između te zemlje i Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (32)