POVEĆANJE PLATA U 2021. GODINI: Vučić objavio koliko će iznositi i ko će sve dobiti veću zaradu

Novosti online

28. 12. 2020. u 13:15

POČELA je novogodišnja konferencija predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, na kojoj će sumirati i predstaviti planove za 2021. godinu, a predsednik je govoreći o platama, najavio povećanje plata.

ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА У 2021. ГОДИНИ: Вучић објавио колико ће износити и ко ће све добити већу зараду

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Cilj je da plate do kraja ove godine dostignu nivo između 560 i 570 evra. Govorim o prosečnoj plati, a ona bi u Beogradu iznosila nekih 700 evra. Predviđeno je povećanje plata od 1. januara za zdravstvene radnike od 5 odsto, za osatale 3,5 odsto, a za sve druge od 1. aprila 5 odsto, pri čemu ćemo za vojnike, razvodnike, desetare i podoficire podići za dodatnih 10 odsto, zbog toga što želimo da privučemo ljude u vojsku - rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da je treći cilj dalje poboljšanje životnog standarda, kroz visinu plata, penzija, ulaganja u čistiji vazduh, boljih puteva, pruga i izgradnje mreže gasovoda.

- To su i snažnija vojska i policija, sve ono što doprinosi jačanju jedne države. Naši planovi su ambiciozni i veliki, bez obzira na težinu trenutne situacije - istakao je predsednik.

- Mi sledeću godinu očekujemo da završimo sa stopom rasta od 6 odsto, a da nivo javnog duga ne pređe 60 odsto. Mi ne smemo da ostavljamo našoj deci dugove i opterećenja, već moramo da domaćinski poslujemo - rekao je Vučić.

Vučić je ilustrovao koliko su već porasle plate medicinskim radnicima, i istakao je da je u prethodnoj deceniji plata medicinskih sestara porasla za 63.4 odsto.

- Što se penzija tiče, cilj je da pre kraja godine budu oko 270 evra, a cilj je da nastavimo da povećavamo davanja za najstarije - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna