KOD RUSA 30 ODSTO JEFTINIJE: Evo gde se otvara prvi market lanca „Mere” u Srbiji 25. decembra

E.B.T.

20. 12. 2020. u 11:49

RUSKI diskontni lanac „Mere” otvoriće prvi market u Srbiji 25. decembra u Batajnici, a cene će biti niže od tržnih od 20 do 30 odsto.

КОД РУСА 30 ОДСТО ЈЕФТИНИЈЕ: Ево где се отвара први маркет ланца „Mere”  у Србији 25. децембра

V.N.

Krajem januara počeće da rade njihove prodavnice u Subotici i Kruševcu, a početkom februara u Kraljevu i Vršcu. Ovo najavljuje Antonela Bijelić Milojica iz te kompanije, ističući da će srpski proizvođači dobiti mogućnost da svoju robu plasiraju preko tog lanca gde god on posluje.  

- Možemo reći da smo mi neka mešavina „Lidla“  i „Metroa“, ali svakako da nismo tipični konkurenti zato što diskont prodavnice, tek sa dolaskom naših marketa stižu u Srbiju – objašnjava Bijelić Milojica.

Ona ističe i da dolazak lanca “Mere” znači veći plasman ruske robe u Srbiji, kao i da će taj lanac biti prilično fokusiran na rad sa malim srpskim proizvođačima.  U njihovim radnjama će biti robe i iz drugih država koja se prodaje i u ostalim marketima ovog lanca širom Rusije i Evrope.

- „Mere” će za proizvođače iz Srbije biti mogućnost  da svoju robu plasiraju preko ovog lanca gde god on posluje, ako se njima dopadne saradnja sa nama – ističe Bijelić Milojica. - A ruske robe će biti sigurno od januara.

Prema njenim rečima ovaj diskontni lanac ne nastupa otvarajući u istom trenutku više marketa na jednom tržištu.  Njihovi menadžeri, kako navodi, uveliko rade, i kako se pronađe odgovarajući objekat, on bude adaptiran i  otvoren. Ona ističe da se nadaju uspešnom razvoju mreže u Srbiji i u regionu Balkana.

„Mere” je evropski brend, a  ista kompanija u Rusiji ima više do 2.000 prodavnica pod imenom „Svetofor“ što u prevodu znači semafor.  Prisutni su u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza, Belorusiji i Kazahstanu.

- Od 2015. godine „Mere” se pojavljuje i na tržištima Evrope, a naši marketi uspešno rade u Nemačkoj, Poljskoj i Rumuniji – kaže Bijelić Milojica. - Sledeće godine sprema se otvaranje marketa i u Češkoj, Italiji, Austriji i Španiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024