ŠIRENjE PANIKE ZBOG POLITIKE: Zorana Mihajlović povodom projekta Jadar

V.N.

29. 11. 2020. u 23:00

ШИРЕЊЕ ПАНИКЕ ЗБОГ ПОЛИТИКЕ: Зорана Михајловић поводом пројекта Јадар

Foto V. Mitrić

KRITIKE koje je uputio pokret "Oslobođenje" Mlađana Đorđevića u vezi sa projektom "Jadar" pokušaj su da se izazove panika kod građana zarad prikupljanja političkih poena, ocenila je juče ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

- Zaštita životne sredine, razvoj i privredni rast mogu da idu zajedno, i to je put za bolju budućnost Srbije. Nemojte širiti strah kod građana da biste dobili neki politički poen i skrenuli pažnju na sebe tako što ćete napadati predsednika i Vladu Srbije - navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Ukazala je da je "Jadar" potpuno nov projekat u rudarskom sektoru, koji će se realizovati uz primenu najmodernijih tehnologija i poštovanje najviših evropskih standarda u oblasti zaštite životne sredine.

- Radna grupa Vlade koju toliko napadate, a koja nije ni počela sa radom, formirana je upravo zbog toga što je projekat "Jadar" veliki i važan za budućnost zemlje - navela je Mihajlovićeva.

Foto Tanjug

Najavila je da će pored gradonačelnika Loznice i načelnika Mačvanskog okruga, koji su već članovi radne grupe, razgovarati sa svim relevantnim udruženjima građana i ekološkim NVO.

- Sve što se radi, radiće se transparentno i uz informisanje građana o svakom koraku, ali nećemo ćutati ni na pokušaje širenja straha bez ikakvih dokaza, samo da bi neko ostvario svoje političke interese - naglasila je Mihajlovićeva, koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)