ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE 5 ODSTO Vučić najavio: Novo povećanje plata od 1. januara

Tanjug

13. 11. 2020. u 12:51

ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ РАДНИКЕ 5 ОДСТО Вучић најавио: Ново повећање плата од 1. јануара

Foto N. Fifić

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić najavio je danas da će od 1. januara biti povećane plate medicinskim radnicima za daljih pet odsto, a za sve ostale zaposlene u javnom sektoru povećanje će biti 3,5 procenata.

-Ići ćemo od 1. januara, i u uslovima kovid i svetske ekonomske krize, sa povećanjem plata svim medicinskim radnicima za daljih pet odsto, a za sve druge u javnom sektoru za 3,5 odsto, odnosno pet odsto od 1. aprila-objasnio je on.

Za povećanje plata, tvrdi, biće dobijena saglasnost MMF-a, i to neće biti razbacivanje, niti bacanje novca, odnosno neće ugroziti stopu javnog duga, već će sve biti pod apsolutnom kontrolom.

Vučić je ukazao da je to povećanje od po 27 evra ako je prosečna plata sada na 510 evra.

Predsednik je kazao da je to izvanredan uspeh, na veliku radost ljudima kao što su policajci, vojnici, socijalni radnici, zaposleni u javnoj upravi, rudari,...

To je, dodaje, ogroman uspeh, kada je moguće povećavati plate u okolnostima velike recesije, a to je, ukazuje, moguće što su građani verovali u teške reforme, iako su, zbog aktuelne situacije, manje radili, te taj novac objektivno nije zarađen, ali je zarađen odgovornošću u prethodnim godinama.

Izrazio je nadu da će privatni sektor imati snage da to ne samo prati, već bude ispred.

-Veoma bi loše bilo da javni sektor bude ispred privatnog, jer će onda svi želeti da pobegnu u javni sektor, a to bi bila katastrofa za zemlju-ukazao je Vučić. Istakao je da ovo povećanje predstavlja ujedno podsticanje privatnog sektora i zahvalnost vojnicima i zdravstvenim radnicima za dobro obavljen posao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (66)

Milovan

13.11.2020. 13:37

Ovo je odlična vest za sve zaposlene u zdravstvu, policiji, vojsci i drugim javnim službama. Povećanje zarada, ali i penzija, i to iz realnih izvora, govori o stabilnosti javnih finansija i jačini naše privrede.

Jelena

13.11.2020. 18:29

Ovo je sjajan potez, naposletku, oni zasluzuju i vise, pogotovo oni u kovid sistemu. Konacno smo shvatili da je samo zdravlje vredno i treba i ubuduce da vodimo racuna o onima koji se staraju da ostanemo zdravi, trebace nam...

Ksenci

13.11.2020. 21:00

Biti na prvoj liniji sa ovako opasnim i podlim neprijateljom, koronom, je zaista nezahvalan posao, nagrada koju će za svoj rad i trud dobiti medicinski radnici je zaslužena.