PORESKI KALENDAR ZA AVGUST: Još danas rok za podnošenje poreske prijave

E. B. T.

04. 08. 2020. u 13:50

ROK za podnošenje poreske prijave, bilansa i dokumentacije ističe danas, a sutra za dostavljanje obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa u prethodnom mesecu.

ПОРЕСКИ КАЛЕНДАР ЗА АВГУСТ: Још данас рок за подношење пореске пријаве

Foto: Novosti arhiva

Sreda, 5. avgust je i poslednji dan za podnošenje izveštaja o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za prethodni mesec, navodi Poreska uprava u Poreskom kalendaru za avgust.

Do 10. avgusta je rok za dostavljanje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja, kao i za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV-a  za prethodni mesec.  Mesečne akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti mogu se platiti do 17 dana ovog meseca.

Preduzetnik koji vodi poslovne knjige mesečnu akontaciju poreza plaća u roku od 15 dana po isteku svakog meseca na osnovu podnete poreske prijave, a onaj koji porez plaća na paušalno utvrđen prihod,  u istom roku na osnovu rešenja Poreske uprave. To je konačni dan i za  plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i inostrane penzionere za prethodni mesec, kao i za samostalne umetnike i poljoprivrednike za treći kvartal.

Poreska prijava o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove preduzeća, kao i poreska prijava i plaćanje PDV-a za prethodni mesec, dostavlja se do 18. avgusta. Tada je i rok za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za prethodni mesec, kao i obračunate akcize za period od 16. do kraja prethodnog meseca.

Takođe, to je i poslednji dan za podnošenje prijave o obračunu akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za prethodni mesec i plaćanje akcize.

Kraj avgusta je rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za jul ove godine. Do 31. avgusta plaća se obračunata akciza za period od 1. do 15. dana u mesecu.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo