MINISTAR MALI: Srbija ima najveću stopu rasta BDP u Evropi

Tanjug

17. 07. 2020. u 09:41

MINISTAR finansija Siniša Mali je danas, povodom najnovijih podataka Evropske komisije da je Srbija ostvarila rast BDP-a od pet odsto u prvom kvartalu ove godine, ocenio da je to sjajna vest za našu zemlju koja, istakao je, prvi put u istoriji ima stopu rasta koja je ubedljivo najveća ne samo u regionu, nego u celoj Evropi.

МИНИСТАР МАЛИ: Србија има највећу стопу раста БДП у Европи

K.Mihajlović

Gostujući na televiziji Pink, podsetio je da je u poslednjem kvartalu prošle godine stopa rasta naše ekonomije bila 6,2 odsto i dodao da je to pokazatelj odgovorne ekonomske politike koju vodi sadašnja vlast.

Naveo je da je Srbija 2013, 2014. godine bila skoro pred bankrotom, ali da je predsednik Aleksandar Vučić, dok je još bio predsednik vlade, pokrenuo teške mere fiskalne konsolidacije.

"Rekli smo prolazimo kroz fiskalnu konsolidaciju, štedećemo svaki dinar, ulagaćemo u prave stvari, promenićemo imidž Srbije i imati visoke stope raste", rekao je Mali i dodao da poslednji kvartal prošle godine i prvi kvartal ove godine upravo pokazuju koliko je ta politika bila i odgovorna i ispravna.

Dodao je da je pitanje kako ćemo do kraja godine, ali da pokazatelji i prognoze svih međunarodnih organizacija govore u prilog tome da će Srbija do kraja godine zadržati najbolji rezultat u Evropi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)