VLADA USVOJILA ZAKLJUČAK O POMOĆI RADNICIMA GEOKSA: Oglasio se ministar Siniša Mali - Nećemo ih ostaviti na cedilu

Novosti online

13. 08. 2021. u 18:48

VLADA Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak kojim se odobravaju sredstva u ukupnom iznosu od 66.215.055 dinara za dodelu jednokratne pomoći u visini od po 53.965 dinara za ukupno 1.227 bivših radnika u fabrici obuće Geoks, a koji žive na teritorijama gradova Vranja, Niša i Kragujevca, odnosno na teritorijama opština Bujanovac, Knjaževac i Vladičin Han.

ВЛАДА УСВОЈИЛА ЗАКЉУЧАК О ПОМОЋИ РАДНИЦИМА ГЕОКСА: Огласио се министар Синиша Мали - Нећемо их оставити на цедилу

Foto: Tanjug

Ova sredstva opredeljena su Zakonom o budžetu Republike Srbije, a danas je počela isplata preko centara za socijalni rad u navedenim gradovima i opštinama.

- Kao što je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obećao prošle nedelje, bivši radnici u Geoksu dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od po 53.965 dinara, jer smo smatrali da je važno da im što brže pomognemo da prebrode period do novog zapošljavanja. Danas je počela isplata preko centara za socijalni rad, a očekujemo da bude završena u ponedeljak. Dobra vest je da će kompanija Teklas iz Vladičninog Hana da zaposli jedan deo radnika iz Geoksa, kako su obećali predsedniku Vučiću prošle nedelje - rekao je ministar finansija Siniša Mali.

On je dodao da mu je žao što pojedini mediji, podstaknuti političkim motivima, i ovu priliku koriste da šire paniku među ljudima i da objavljuju netačne  i selektivne informacije kojima dodatno plaše bivše radnike Geoksa. 

- Ovo nije prilika za skupljanje jeftinih političkih poena i za dodatno zastrašivanje građana. Pokazali smo da smo ozbiljna država, kontinuirno nam dolaze novi investitori, što znači i otvaranje novih radnih mesta.  Podsetiću vas da je Srbija rekorder u privlačenju stranih investicija na Zapadnom Balkanu, a u prvih sedam meseci privukli smo 2 milijarde i 72 miliona stranih investicija, što je za 30 odsto više nego u godini pre pandemije korona virusa. Nove investicije upravo znače i nova radna mesta i zato ćemo se pobrinuti za bivše radnike Geoksa i nećemo ih ostaviti na cedilu - zaključio je ministar finansija Siniša Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)