PREDSEDNIK VUČIĆ: Država ima ogromne planove za Prahovo, spremni smo da uložimo veliki novac

Tanjug

13. 07. 2021. u 11:51

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas da je luka Prahovo veoma važna i da država ima ogromne planove za Prahovo i spremna je da uloži veliki novac, jer je to jedna od ključnih tačaka razvoja i velika je stvar za Srbiju ako se uspe u revitalizaciji tog područja.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Држава има огромне планове за Прахово, спремни смо да уложимо велики новац

Foto: S. M. J.

Na konstataciju novinara da je jedan od važnih infrastrukturnih projekata i vađenje potopljenih brodova kod Prahova, Vučić je rekao da to jeste veoma važno, da su planovi za Prahovo veliki i da bi u narednih mesec ili dva trebalo da država definiše svoje zahteve i potrebe, kako bi se taj posao obavio.

- Sa pravljenjem industrijske zone u Prahovu, dovođenjem velikih kompanija, dobili bismo dodatni izlaz, ja kažem na naše more, jer nas to približava i Crnom moru, povezuje sa svima i omogućava lakši prevoz baržama i brodvima do svih evropskih destinacija - rekao je Vučić.

On je ukazao da bi to podiglo ne samo Dušanovac, Mihajlovac, Jabukovac, Brzu palanku, već i ceo Negotin, Kladovo, a to dodatno pomaže Boru, Donjem Milanovcu, Majdanpeku.

- Spremni smo da uložimo veliki novac. Mi još tražimo kako da dobijemo obezbeđenje da će tu firme koje imaju poslovne planove, moći da dođu da rade. Da ne uložimo 50-100 miliona, a da nemamo ništa. Tražimo garancije i sigurnost za ozbiljan posao, a onda bismo time zaposlili ceo nezaposleni deo istoka Srbije i to je od nas od presudnog značaja - rekao je Vučić.

Posle toga, kaže, ostaje da se dovede jedan veliki investitor u Požarevac.

Podsetio je da je u planu izgradnja brze saobraćajnice do Požarevca, i dalje do Velikog gradišta i Golupca, a namera je da se rade i drugi putevi u tom delu, kako bi se uvezao ceo istok Srbije, do Zaječara.

- Mnogo toga radimo i pravimo, ali Prahovo jeste jedna od ključnih tačaka razvoja i ako to uspemo, to je velika stvar za Srbiju - rekao je Vučić nakon obilaska Komandnog tornja na Dunavu kod Kladova.

Na tom mestu Vučić je rekao da će odgovarati samo na pitanja o infrastrukturnim projektima, a ne i političkim protivnicima, jer o njima, kaže, ne želi da govori pred evropskim predstavnicima, pa će na ostala pitanja odgovarati po obilasku rekonstruisanog puta, deonica HE Đerdap 1 - Kladovo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri