UGOVORI SA GRAĐANIMA ZA ZAMENU STOLARIJE U AVGUSTU: Neće biti naduvavanja cene radova

E.B.T.

17. 06. 2021. u 16:17

SLEDEĆE nedelje Ministarstvo energetike potpisaće ugovore sa 66 lokalnih samouprava za realizaciju radova na eneretskoj sanaciji domaćinstava.

УГОВОРИ СА ГРАЂАНИМА ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ У АВГУСТУ: Неће бити надувавања цене радова

Foto: Depositphotos

Polovinu novca za ovu namenu obezbeđuje država. Ovo je danas kazala ministarka energetike Zorana Mihajlović, ističući da se očekuje da opštine i gradovi prve ugovore sa građanima potpišu u avgustu.

- Do početka grejne sezone, jedan broj domaćinstava bi te radove trebalo i da završi - rekla je Mihajlovićeva za televiziju K1. - Kada Ministarstvo potpiše ugovore sa jedinicama lokalne samouprave, one će raspisati dva javna poziva, jedan namenjen kompanijama koje će da rade te poslove, a drugi građanima.

Ona ističe da će se firme na ovaj način birati kako ne bi bilo naduvanih cena, a biće određen i maksimalan iznos. Svaka lokalna samouprava dužna je da javno saopšti koje kompanije u njihovom gradu mogu da rade zamenu stolarije.

Mihajlovićeva je najavila da će zbog velikog interesovanja u septembru Ministarstvo raspisati još jedan javni poziv. Kako je dodala, očekuje da sledeće godine oko 150 miliona evra uđe samo u taj proces podizanja energetske efikasnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna