DRŽAVA ŠKOLUJE PILOTE: Vlada Srbije donela odluku

Lj.B.

21. 05. 2021. u 16:23

Vlada Srbije je donela odlukuo osnivanju Visoke škole strukovnih studija vazduhoplovne akademije u Beogradu - izjavio je ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, dodajući da se ovom odlukom rešava pitanje formalnog obrazovanja pilota, kontrolora leta i inženjera održavanja vazduhoplova u okviru državnog sistema obrazovanja.

ДРЖАВА ШКОЛУЈЕ ПИЛОТЕ: Влада Србије донела одлуку

Foto: Printscreen/Facebook

- Visoka škola strukovih studija vazduhoplovne akademijeprve studente će primitiveć od oktobra, a plan je da u naredne tri godine bude upisano 216 studenata na osnovnim i 144 na master studijama - izjavio je Ružić. - Uprkos dugoj tradiciji školovanja ovih profila u Srbiji,oni nikadado sadanisu bili u sistemu državnog obrazovanja.

Visoka škola strukovnih studija vazduhoplovne akademije u Beogradu, će uz srednju Vazduhoplovnu akademiju u Beogradu i Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu činiti Vazduhoplovni trening centar za srednje i visoko dualno obrazovanje. Ovaj centar će biti jedinstven u Evropi i objediniće obrazovanje i obuku kadrova za vazduhoplovstvo i avio-industriju - od pilota, kabinskog osoblja, aviomehaničara, kontrolora leta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!