BEBA ROĐENA U NIŠU STABILNO: Dr Janković – Majčino stanje zabrinjavajuće, čekaju se rezultati PCR testa za bebu

Tanjug

28. 04. 2021. u 19:40

ZDRAVSTVENO stanje žene iz Zaječara, koja se porodila u niškom Kliničkom centru u 35. nedelji trudnoće, a pozitivna je na korona virus, zabrinjavajuće je, a beba je stabilno i čekaju se rezultati PCR testa, izjavio je danas direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju u Nišu Radmilo Janković.

БЕБА РОЂЕНА У НИШУ СТАБИЛНО: Др Јанковић – Мајчино стање забрињавајуће, чекају се резултати ПЦР теста за бебу

Arhiva

Janković je za RTS rekao da je beba, bez obzira na vanredne okolnosti, rođena vitalna, sa stabilnim životnim funkcijama, i istakao da se kod nje ne ocekuju pogoršanja.

On je naveo da majka, koja se u ponedeljak porodila prirodnim putem, ima obostranu upalu pluća, težak poremećaj gasne razmene i relativno nisku saturaciju.

-Te vrednosti mi trenutno održavamo neinvanzivnom ventilacijom. Još nije intubirana, nije na mehaničkoj ventilaciji. Nadamo se da neće biti ni potrebno da dođe do inteziviranja respiratorne podrške- rekao je Janković.

Trudnica je prvobitno trebalo da se porodi carskim rezom, ali su zbog hitnosti, porođaj obavili anesteziolozi Univerzitetskog kliničkog centra Niš, a Janković kaže da su se oni snašli prilično dobro i da su vrlo brzo su stigli akušeri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)