OGLASILI SE IZ BOLNICE U UŽICU: Deca imaju neobičnu i tešku kliničku sliku - zašto je petoro mališana završilo na lečenju?!

N.J.

26. 04. 2021. u 16:40

NA dečije odeljenje Opšte biolnice u Užicu u ponedeljak je primljeno petoro mališana predškolskog uzrasta, sa simptomima koji ukazuju na trovanje hranom ili virusnu infekciju.

ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ БОЛНИЦЕ У УЖИЦУ: Деца имају необичну и тешку клиничку слику - зашто је петоро малишана завршило на лечењу?!

Foto: N. Skenderija

Lekari ističu da je klinička slika kod sve dece teža, sa povišenom temperaturom, jako izraženom malaksalošću, dijarejom i povraćanjem.

- Kliničke slike su neobične i poprilično teške. Uzeti su uzorci za analaize, urađeni su PCR testovi, kako bismo došli do uzroka oboljevanja. Deca su pod stalnim lekarskim nadzorom – rekla je dr Dara Božović, načelnik Dečijed odeljenja.

Svih petoro mališana polaznici su privatnog vrtića „Školica čarolija“.

Od medicinara saznajemo da u proteklom periodu nije bilo oboljevanja kod dece sa sličnom kliničkom slikom, sve do proteklog vikenda kada ih se javilo – ukupno dvanaestoro.

Da li je reč o virusnoj infekciji ili trovanju hranom, pokazaće rezultati analiza koje su u toku.

- Prve simptome deca su osetila u petak popodne i u večernjim časovima – reči su roditelja dvoje obolelih mališana.

Kada je reč o korona virusu, on je u gradskoj predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ potvrđen kod osmoro dece od početka meseca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri