MAJKA MILICE RAKIĆ BOLESNA: Otac redovno obilazi grob nastradale devojčice na kom su uklesane potresne reči

Novosti online

17. 04. 2021. u 10:16

MILICA Rakić, trogodišnja devojčica je 17. aprila 1999. godine u 21: 45 uveče bila na noši u kupatilu. Majka ju je ostavila samo na tren kako bi joj spremila krevet, a onda se čula jaka detonacija.

МАЈКА МИЛИЦЕ РАКИЋ БОЛЕСНА: Отац редовно обилази гроб настрадале девојчице на ком су уклесане потресне речи

Foto: Tanjug

Zauvek su je, umesto mame, uspavale bombe. Da je živa, danas bi imala 25 godina. 

Bol je neizmerna i posle toliko godina, a tome svedoče i rupe od gelera koje su ostale na zgradi kuće u kojoj je stradala, koje roditelji ne diraju, već tamo stoje kao nemi podsetnik na strašni zločin.

Na grobu nastradale devojčice postavljen je spomenik od bordo mermera. Jedna meštanka Batajnice redovno održava grob, s obzirom na to da poznaje roditelje Milice Rakić.

Dolazi Žarko, njen tata, redovno na njen grob. Uvek je obučen u crno. Majka ne dolazi tako često jer je bolesna. Žarko stradaloj mezimici i posle 22 godine donosi sveže cveće - priča ona, pokazujući spomenik.

Foto: Tanjug

Na njemu se nalaze dve slike ovog malog anđela, a na poleđini je urezan potresan tekst, koji počinje sa dve bolne reči "Mojoj mrvici".

 "Mojoj mrvici. Znaš mrvo moja, kad vidim tvoje drugare pustoš mi u duši vlada! Oprosti mi zbog toga. Reci mi mrvice moja, kako to Bogu ponestaju anđeli? Znam da si zbog toga otišla, ali kako kada si i anđeo bila i ovde! Reci mi anđele moj mali, gde da idem, gde da te tražim..."

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...