MAJKA MILICE RAKIĆ BOLESNA: Otac redovno obilazi grob nastradale devojčice na kom su uklesane potresne reči

Novosti online

17. 04. 2021. u 10:16

MILICA Rakić, trogodišnja devojčica je 17. aprila 1999. godine u 21: 45 uveče bila na noši u kupatilu. Majka ju je ostavila samo na tren kako bi joj spremila krevet, a onda se čula jaka detonacija.

МАЈКА МИЛИЦЕ РАКИЋ БОЛЕСНА: Отац редовно обилази гроб настрадале девојчице на ком су уклесане потресне речи

Foto: Tanjug

Zauvek su je, umesto mame, uspavale bombe. Da je živa, danas bi imala 25 godina. 

Bol je neizmerna i posle toliko godina, a tome svedoče i rupe od gelera koje su ostale na zgradi kuće u kojoj je stradala, koje roditelji ne diraju, već tamo stoje kao nemi podsetnik na strašni zločin.

Na grobu nastradale devojčice postavljen je spomenik od bordo mermera. Jedna meštanka Batajnice redovno održava grob, s obzirom na to da poznaje roditelje Milice Rakić.

Dolazi Žarko, njen tata, redovno na njen grob. Uvek je obučen u crno. Majka ne dolazi tako često jer je bolesna. Žarko stradaloj mezimici i posle 22 godine donosi sveže cveće - priča ona, pokazujući spomenik.

Foto: Tanjug

Na njemu se nalaze dve slike ovog malog anđela, a na poleđini je urezan potresan tekst, koji počinje sa dve bolne reči "Mojoj mrvici".

 "Mojoj mrvici. Znaš mrvo moja, kad vidim tvoje drugare pustoš mi u duši vlada! Oprosti mi zbog toga. Reci mi mrvice moja, kako to Bogu ponestaju anđeli? Znam da si zbog toga otišla, ali kako kada si i anđeo bila i ovde! Reci mi anđele moj mali, gde da idem, gde da te tražim..."

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

stari doktor

17.04.2021. 11:01

Nikada NATOu ne smemo zaboraviti zlo koje su nam naneli. Mi smo stari evropski narod sa hiljadugodišnjom istorijom ( i više), a ne kao potomci vagabunda koji su se zbog carine na začine pobunili i osnovai državu u čijim je temeljima 50.000.000 ubijenih Indijanaca, starosedeoca kontinenta, i desetine hiljada crnih robova koji su umrli rintajući za potomke tih vagabundusa. KOgod pomisli na učinjenu nam nepravdu koja do neba vapije za osvetom, samo mu treba pokazati sliku groba male Miice, koju i dan danas oplakujemo svi koji se zovemo Srbima, kao paradihmu patnje i zla koje su nam ti zlikovci naneli. A Clintona sa njegovom vešticom i Blaira i ostale pedintere u NATO rukovodstvu na čelu sa kvazi-socijalistom Solanom osuditi na smrt.