SVE JE SPREMNO ZA POVRATAK U KLUPE! Ružić ocenio - Nema problema pred početak nastave od 19. aprila

Tanjug

16. 04. 2021. u 19:26

STARIJI osnovci i srednjoškolci vraćaju se od ponedeljka 19. aprila u škole, odlučio je Krizni štab, a ministar prosvete Branko Ružić kaže da nema nikakvih problema pred početak nastave po modelu od 1. septembra.

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ПОВРАТАК У КЛУПЕ! Ружић оценио - Нема проблема пред почетак наставе од 19. априла

foto D. Milovanović

On je rekao da je važno da dva meseca pred kraj školske godine učenici u kontinuitetu, uz poštovanje svih epidemioloških mera, privedu na kvalitetan način školsku godinu.

Ministar podseća da je u pitanju više od 1.700 osnovnih i srednjih škola.

Upozorio je da ukoliko epidemiološka situacija u nekoj lokalnoj samoupravi bude rizičnija, može se dogoditi da ta škola preko školske uprave uputi zahtev i molbu da im se odobri da nastavu održe na daljinu.

- Takvih slučajeva nema u nekom velikom broju - rekao je Ružić, koji je danas u Krnjači postavio kamen temeljac za novu zgradu Doma učenika Poljoprivredne škole PK "Beograd", koja bi trebalo da bude gotova do kraja januara 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

VLADA 011

16.04.2021. 19:54

Ministre da li je to skola? Najmladji idu bez prekida cas traje 30min. dok upisu cas i krenu sa radom cas traje 20min.Uciteljica sta ispredaje i kako ispredaje a da nesto objasni deci nema vremena i ne pada joj na pamet.Deci poruci da uce kod kuce sa roditeljima.Onda im narednim danima podeli kontrolni i ko kako prodje.Eto danas iz muzickog nijedna petica nesto cetvorki mnogo trojki pa dvojki cak i vise keceva.To je treci razred o.s. u Bgd. Rakovica Labudovo brdo.Eto koliko je uciteljica deci objasnila pisanje nota a znala je da oceni.Ministre skolstvo je puklo a vi se ponasate kao da je sve normalno.