BIKOVIĆEV KOMBINEZON IZ JUŽNOG VETRA PRODAT ZA 4.100 EVRA: Ekipa filma na ovaj način pomogla malom Gavrilu Đurđeviću

Novosti onlajn

14. 04. 2021. u 18:46

REDITELj Miloš Avramović je na svom Instagram nalogu nedavno najavio da će se ekipa filma "Južnog vetra" uključiti u humanitarnu akciju za pomoć malom Gavrilu Đurđeviću, a sada su objavili da je kombinezon prodat za 4.100 evra.

БИКОВИЋЕВ КОМБИНЕЗОН ИЗ ЈУЖНОГ ВЕТРА ПРОДАТ ЗА 4.100 ЕВРА: Екипа филма на овај начин помогла малом Гаврилу Ђурђевићу

Foto: Printscreen/Jutjub

Licitacija je trajala četiri dana, a kombinezon glavnog lika Maraša prodat je za 4.100 evra, a iznos će biti uplaćen za lečenje Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Umiljat i nežan dečak nema ni godinu dana, a već se bori sa opakom bolešću. Prva tri meseca se lepo razvijao i napredovao. Međutim, roditelji su primetili da prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše. Utvđeno je da boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1.

Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne može da drži glavicu, sedi i puzi.

Gavrilo je sa pet meseci starosti primio prvu terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji. Na sreću, odnedavno postoji odobrena genska terapija (Zolgensma) koja je dala šansu obolelima da se izbore sa ovom opakom bolešću. Gavrilo je jedan od njih!

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri