LONČAR SAOPŠTIO DOBRE VESTI: Srbija nije više u vrhu po broju novoobolelih od korone

Tanjug

13. 04. 2021. u 21:43

SRBIJA više nije na trećem mestu u Evropi po broju novoobolelih od virusa korona, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

ЛОНЧАР САОПШТИО ДОБРЕ ВЕСТИ: Србија није више у врху по броју новооболелих од короне

Zlatibor Lončar

- To je bilo pre nedelju ili možda pre deset dana, ali to više nije tačno. Ne znam na kom smo danas mestu, ali nismo blizu vrha ni slučajno. Po broju smrtnosti, po broju testiranih, po broju onih koji su zadržani u bolnici, po svim tim rezultatimo smo ubedljivo najbolji u regionu i šire - rekao je Lončar gostujući na RTS-u.

Naglasio je da na skoro tri miliona datih vakcina nemamo ni 700 blagih reakcija, što je manje nego kod vakcinacije protiv sezonskog gripa.

Ministar zdravlja je ocenio da je dosadanjim merama protiv epidemije napravljen balans izimeđu zdravlja i ekonomije.

- Zdravlje i zdravstveni kapaciteti su nam bili na prvom mestu, a vodeći računa o privredi, o ekonomiji, napravili smo najbolji balans i to apsolutno pokazuju svi rezultati - naglasio je Lončar.

On je rekao da razume one koji nisu zadovoljni, ali da prilikom odlučivanja o merama nije bilo mesta emocijama.

- Iz ove perspektive nije realno da skinemo maske u narednih nekoliko nedelja, ali težimo tome da vakcinišemo tri miliona ljudi što bi dalo optimizam da situacija bude pod većom kontrolom - izjavio je Lončcar.

Zamolio je da se ne izlazi u javnost s takvim najavama i procenama, a građanima poručio da se i za Vaskrs ne opuštaju kako bismo za sledeći mogli normalno da se ponašamo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)