NEMA NAPLATE PARKINGA NA HORGOŠU: Prevoznici se dogovorili sa nadležnim insittucijama

J.L.

12. 04. 2021. u 18:38

PREVOZNICI okupljeni oko Poslovnog udruženja međunarodnog transporta postigli su danas dogovor sa predstavnicima republičkih organa da se na terminalu za teretni saobraćaj na graničnom prelazu Horgoš ne naplaćuje parking za one koji su u prolazu.

НЕМА НАПЛАТЕ ПАРКИНГА НА ХОРГОШУ: Превозници се договорили са надлежним инситтуцијама

Foto: Arhiva VN

Kako kažu predstavnici Poslovnog udruženja međunarodnog transporta, zadovoljni su ishodom razgovora sa republičkom Direkcijom za imovinu i drugim predstavnicima nadležnih organa, koji narednih dana treba da se ozvaniči.

- Ko kod hoće da stane i da koristi tih 46 parking mesta neka to i plati, ali to ne sme da bude obaveza, prisila za sve koji ulaze u zemlju i na terminalu obavljaju carinske formalnosti – kaže Neđo Mandić, predsednik ovog udruženja.

– Narednih dana će nadležni obaviti razgovor i sa zakupcem, i nadamo se da će biti ispoštovano ono što smo dogovorili danas.

Podsetimo, nezadovoljni uvođenjem naplate parkinga na carinskom terminalu na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u našu zemlju, prevoznici iz cele naše zemlje u petak su blokirali prolaz. Od 11 do 17 časova nijedan kamion nije prošao na carinsku proceduru, te je sa naše strane bilo je više od 150 šlepera, a vrlo brzo stvorio red teretnjaka skoro do prelaza Reske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna