"TRAŽIM SINA VEĆ 24 GODINE": Ženi rečeno da je dete umrlo na porođaju - falsifikovali potpis u otpusnoj listi

Novosti onlajn

07. 04. 2021. u 15:33 >> 15:38

ТРАЖИМ СИНА ВЕЋ 24 ГОДИНЕ: Жени речено да је дете умрло на порођају - фалсификовали потпис у отпусној листи

Foto: Privatna arhiva

LESKOVČANKA Blaga Ćirić Obradović pune 24 godine vodi bitku pred sudom i potragu za sinom za kojeg se osnovano sumnja da joj je oduzet nakon porođaja, a njoj je rečeno da je beba preminula.

Klupko se polako odmotava, a ceo proces došao je do novosadskog Višeg suda. Blaga se porodila u Beogradu 14. marta 1997. godine i tada joj je saopšteno da je rodila zdravog dečaka.

- Sećam se da je nakon porođaja meni prišla jedna doktorka i saopštila mi: "Blago, rodili ste živog, zdravog i vitalnog sina. Čestitam!" Međutim, nisu mi dali da vidim dete. Sutradan, u 17.30 u moju bolničku sobu je ušla druga doktorka s neonatologije, naredila da mi ubrizgaju sedative, i kada sam već bila ošamućena, saopštila mi je da mi je dete umrlo. Mog supruga čekala je u hodniku puna tri sata. Ni njemu nije dala da vidi dete, nisu nam dali da ga sahranimo, a mene su izolovali puna tri dana u posebnoj sobi na Odeljenju za sterilitet - priseća se kroz suze ova žena.

Inače, ona je pre ovog imala dva normalna porođaja.

- Rodila sam bez ikakvih tegoba i potpuno svesna dve zdrave ćerke. Nisu me za porođaj sina ni pitali, već odveli na carski rez. U otpusnoj listi su mi falsifikovali potpis, što je utvrđeno i veštačenjem u Palati pravde 2003. godine, nakon što sam podnela privatnu tužbu i krivičnu prijavu godinu dana ranije. Crv sumnje je uvek postojao - kaže ova žena.

Nemir u porodicu Obradović uneo je zapravo izveštaj JKP "Pogrebne usluge" iz Beograda. Da nešto nije u redu oko njene bebe pokazali su bakteriološki nalazi, gde su dve bebe pod njenim imenom upisane, jedna pod brojem 69 (to je njena – kaže) a druga pod brojem 63.

- U obdukcionom nalazu bez pečata, nema podataka o detetu. Na otpusnoj listi je tuđi potpis, a ne moj. Takođe, u dokumentaciji se pojavljuju datumi od 14. do 17. marta, koji se ne uklapaju. Ja imam sa suprugom sada dve devojčice, ali neću odustati da saznam istinu i tačnu sudbinu mog deteta - zaključuje Blaga.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)