DRAMA NA POROĐAJU NOVINARKE: "Doktor Krajinović mi je govorio da se prodajemo za 50 evra, udario me"

Novosti onlajn

07. 04. 2021. u 15:19 >> 15:36

NOVINARKA Mina Smiljanić, koja je postala majka pre tri meseca, sa porođaja nosi ružno iskustvo

ДРАМА НА ПОРОЂАЈУ НОВИНАРКЕ: Доктор Крајиновић ми је говорио да се продајемо за 50 евра, ударио ме

Foto: Printscreen/Instagram

Dan koji je trebalo da joj bude najsrećniji, prema njenim navodima, pokvario joj je dr Tomislav Krajinović, anesteziolog iz Ginekološko-akušerske klinike "Narodni front" u kojem se porodila.

Mina je na svom Instagram profilu postavila status u kojem je obelodanila svoje iskustvo sa porođaja, a u kojem je iznela niz optužbi na račun dr Krajinovića - da ju je vređao, maltretirao, udarao... Doktor Krajinović novinarku Telegrafa nije hteo ni da sasluša šta ima da ga pita, a na poruku sa konkretnim pitanjem nije odgovorio niti na kasnije pozive.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mina Smiljanić (@mina_fu)

- Nisam se uključivala niti oglašavala do sada na temu seksualnog nasilja, niti drugih odgovornih tema, jer ni sama nisam bila spremna. Nisam mogla da se borim za druge žene, kada nisam imala snage ni da se za sebe izborim. Zato što sam doživela trenutke slabosti, kakve nisam mogla da zamislim da ću doživeti - zato mogu da razumem sve žrtve nasilja, i da razumem da one prosto nisu bile spremne niti dovoljno zalečene da bi o svojim traumama govorile glasno. Na vreme.

- Ne, ja nisam bila žrtva seksualnog nasilja, ali sam bila žrtva akušerskog nasilja - o čemu se takođe govorilo mnogo u periodu dok sam se ja lečila od trauma svog porođaja. Prošla su tri meseca, dete mi je značajno poraslo, meni su se fizički bolovi sanirali, ali i dalje osećam sramotu i nemoć kada se setim pojedinih scena sa svog sedmočasovnog porođaja.

- Neki će reći da sam razmažena, da bi trebalo da me bude sramota što se žalim a rodila sam zdravo dete, da sam neodgovorna jer unosim strah budućim majkama... i to su neki od razloga zbog kojih sam stisla zube i prećutala. Ali prava istina je da sam toliko puta želela da vrištim, da sam danima plakala pod tušem i da mi dođe da odem do Narodnog fronta i dr Krajinoviću, cenjenom anesteziologu kažem - svaka čast, i da ga pitam - da li se oseća moćno kada vređa i ponižava ranjive i bespomoćne trudnice u porođajnim boksovima?

- Prva stvar koju mi je rekao, na moje dobar dan, jeste - “Ma vi novinarke se prodajete za 50 eura. Ova moja struka ne radi na vašu i još dve / Advokate jer su ološ..”, i ne mogu da se setim koga je još pomenuo... vidno sam bila u šoku. Na moje pokušaje da njegove izjave shvatim kao šalu, on je dodavao da sam debelguza, da sam nesposobna jer ne mogu sopstveno dupe da pomerim. U trenutku kada se jedna devojka pored mene porodila, a ja i dalje čekala da porođaj krene, on mi je dobacio - “Ti i dalje ništa!? Pa je l sam ti rekao da si nesposobna..?”

- Da još pomenem da me je poprilično snažno udario u leđa i desno rame, kako bi mi objasnio kako da se namestim da mi ubo iglu u sred kičme. To su fragmenti kojih se sećam, jer sam u potpunom strahu bila, prestrašena za život svog deteta, zbunjena i oduzeta, prvi put zatečena u takvoj situaciji - napisala je Mina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mina Smiljanić (@mina_fu)

Dr Krajinovića nije želeo da odgovori na pitanje da li su optužbe na njegov račun tačne. Čim je podigao slušalicu pitao je "s kim pričam?". Kada je saznao s kim priča, pitao je "recite, šta vam treba", a čim je čuo pitanje o statusu novinarke, rekao je:

- Ne koristim društvene mreže, doviđenja.

Uz molbu da prokomentariše optužbe na njegov račun ponovio je "doviđenja" i spustio slušalicu.

Nakon toga puštena mu je poruka na koju nije odgovorio do izalaska ovog teksta, a nije se više ni javljao na telefon.

Oglasio se GAK "Narodni front" 

U GAK "Narodni front" kažu da dr Krajinović neće biti izuzetak i da će sigurno snositi sankcije ukoliko se dokaže da su navodi na društvenim mrežama istiniti.

- GAK Narodni front je ustanova koja izuzetno drži do svog profesionalnog ugleda, kako u pružanju vrhunskih zdravstvenih usluga pacijentkinja, tako i u odnosu zaposlenih prema pacijentima.

- Ukoliko bilo ko svojim ponašanjem povredi radnu disciplinu ili Poslovni kodeks Klinike, snosi sankcije u skladu sa važećim zakonskim odredbama. Ni dr Tomislav Krajinović neće biti izuzetak ukoliko se dokaže da su navodi na društvenim mrežama istiniti. Kako do sada nismo imali posredna zvanična saznanja o predmetnom događaju, isti ni ne možemo dalje komentarisati - rečeno je u GAK "Narodni front".

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a