DODIK ISPRIČAO SCENU KOJU JE GLEDAO SVOJIM OČIMA: "Nikada neću zaboraviti, ide kolona izbeglica..."

Novosti online

24. 03. 2021. u 20:46

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH je rekao je večeras na obeležavanju Dana sećanja NATO agresije, da često učestvuje na ovakvim svečanostima, i da uvek ima problem da nađe prave reči kojima bi odao dostojnu poštu žrtvama.

ДОДИК ИСПРИЧАО СЦЕНУ КОЈУ ЈЕ ГЛЕДАО СВОЈИМ ОЧИМА: Никада нећу заборавити, иде колона избеглица...

Foto: Printscreen

- Negde sam pročitao da srpski jezik ima 150.000 reči. I osećam se neadekvatno da moram da pronađem odgovarajuću reč, i često se osećam kao da ništa nisam rekao. Možda je često najbolji odgovor tišina. Tišina zbog toga što u današnjem vremenu postoje oni koji su smatrali da moraju da pokažu svoju moć bombardovanjem ljudi i spaljivanjem kuća - rekao je Dodik.

On je istakao da niko ne može da ospori NATO paktu da sme da postoji, ali se pita zašto su baš na naš narod bacali bombe i osiromašeni uranijum.

- Neću nikad zaboraviti situaciju u kojoj mediji prate kolone naših izbeglica, i jedan reporter pita starijeg čoveka koji se vozi na traktoru:

- Gde ideš?

- Sine, idem gde mi Bog da.

- A jedini put koji je imao je put u Srbiju - ispričao je Dodik.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

NIKO99

25.03.2021. 00:48

Zašto? Zato što je Srbija bila test za napad na Rusiju. Ono što su radili nama to su planirali sa Rusima samo na mnogo većem nivou. Nadam se da Rusi razumiju da im se radi o glavi iako na momente vidim da im nije u potpunosti jasno šta treba da rade. Vlast u Rusiji je isuviše sažeta da bi mogla adekvatno da se nosi sa mnogo većom i kompleksnijom SAD administracijom. SAD imaju mnogo više igrača koji igraju dinamičnu igru. Rusija je isuviše statična i ima mali broj igrača. Ipak SAD ima veće troškove pa je pitanje dali mogu finansijski izdržati. Po svemu sudeći Evropa je gubitnik, potpuno su pod kontrolom i svi resursi Evrope su preuzeti od SAD koje su kolonijalni korisnik. Moglo je biti drugačije ali nije bilo pameti ni razboritosti. Na kraju očekujemo rasplet, nema se više vremena. Otkucavaju poslednji trenutci i počinje ono čega se svi plašimo ali ne možemo nikako izbjeći. Totalni rat.

Šator

25.03.2021. 07:18

@NIKO99 - Потпуно сте у праву. Моја кева 90'те, након првих знакова распада СФРЈ и агресивне политике САД је рекла: Ови хоће природна богатства Русије, али да нема Руса. Све ће поломити да се тога дочепају.