NA SILU IZVLAČILE DETE IZ KUĆE: Ministarka Kisić otkrila kakvu kaznu bi mogle da dobiju socijalne radnice iz Blaca (VIDEO)

Novosti online

21. 03. 2021. u 10:35

- DOBROBIT deteta je iznad svega u svim precenama, mi smo pokrenuli postupke o odgovornosti - rekla je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Darija Kisić Tepavčević komentarišući snimak na kom se vidi kako službenice Centra za socijalni rad na silu pokušavaju da izvuku dete iz kuće u Blacu.

НА СИЛУ ИЗВЛАЧИЛЕ ДЕТЕ ИЗ КУЋЕ: Министарка Кисић открила какву казну би могле да добију социјалне раднице из Блаца (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ona je, gostujući u jutarnjem programu "TV Prva" istakla da su zaposleni u Centru za socijalni rad očigledno prekršili pravilnik i da će zbog toga snositi posledice.

- Pravilnik o ponašanju socijalnih radnika je povređen. Vidimo komponente potencijalnog zlostavljanja. To je nešto što je očigledno i što ne sme da se dešava. Pričekajmo da se završi postupak, videli smo naprimereno ponašanje radnika na terenu. Moguće je da dođe i do gubitka posla. Svima je interest isključivo prava i zaštita dece - rekla je ministarka.

Foto: Printscreen

Dečak (13) i devojčica (10), poslednjih godinu dana, od smrti majke, žive sa nepokretnom bakom LJiljanom D. i o njoj sami brinu.

- Predala sam zahtev za starateljstvo. Ja mogu o njima da vodim računa. Ovo je bilo strašno, četiri sata su nas maltretirali. Ja sam izašla da branim Marka. Jedna socijalana radnica me je gurnula, zatvorila vrata. Ko će bolje da ih čuva od mene, ja sam o njima i brinula - kaže baka.

Komšija, autor snimka koji je osvanuo na društvenim mrežama, navodi da je ovoj porodici pritekao u pomoć kada je čuo da su socijalni radnici došli po decu.

- Kamere su sve pokazale, to je katastrofa. Ispred kuće sam video jake policijske snage i još nekoliko ljudi u civilu. Znao sam da su došli po decu, zato što su i ranije pretili. Svakodnevno su vršili pritisak, pretili da će da joj odvedu decu. Oni su bili preplašeni - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)