ČAK 80 ODSTO ZARAŽENIH IMA BRITANSKI SOJ: Tiodorović nakon sednice - "Tražićemo produženje mera"

Novosti online

16. 03. 2021. u 10:40

DR BRANISLAV Tiodorović se oglasio nakon sednice Kriznog štaba, gde je doneta odluka o zatvaranju svih objekata do ponedeljka. Otvorene će biti samo prodavnice prehrambenih proizvoda, apoteke i pumpe.

ЧАК 80 ОДСТО ЗАРАЖЕНИХ ИМА БРИТАНСКИ СОЈ: Тиодоровић након седнице - Тражићемо продужење мера

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Niko od nas iz Kriznog štaba nije zadovoljan što je pooštravanje mera samo za ovu nedelju, ali ovakav kompromis je poslednja moguća mera da se izborimo s koronom. Čak 80 odsto zaraženih, po onome što rade naše laboratorije, dokazano je inficirano britanskim sojem za koji je se zna da je veoma zarazan, da se lako širi. Dobrim delom i zato imamo ovako mnogo pozitivnih, a dobrim delom i zbog nepoštovanja mera - kaže prof. dr Branislav Tiodorović.

On dodaje da su na Kriznom štabu jutros imali žestoku raspravu.

- Oni koji se zalažu za ekonomiju, što apsolutno možemo da shvatimo je dobro znamo da nije lako ljudima koji je rade, ali treba da znamo i da su zdravstveni radnici u strašnom problemu i da u bolnicama nema više mesta da se smeštaju teški pacijenti - ističe Tiodorović i dodaje:

- Mere važe do ponedeljka ujutru, a najverovatne će tada i biti sledeća sednica Kriznog štaba, kada ćemo tražiti produženje mera. Procena medicinskog dela Kriznog štaba je da podaci neće biti bolji, da ćemo čak imati i lošije brojke u taj ponedeljak i tražićemo produženje mera - naglašava Tiodorović.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)