"MERE TREBA DA VAŽE ZA SVE" - Gojković: Na Kriznom štabu će se razmatrati i kazne zbog koncerta "Crvene jabuke"

Tanjug

11. 03. 2021. u 13:06

MINISTARKA kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas da će se na sednici Kriznog štaba razgovarati o tome ko će biti kažnjen zbog održavanja koncerta "Crvene jabuke" u Beogradu i naglasila da propisane mere treba jednako da važe za sve.

МЕРЕ ТРЕБА ДА ВАЖЕ ЗА СВЕ - Гојковић: На Кризном штабу ће се разматрати и казне због концерта Црвене јабуке

Foto Printskrin

- Na snimku se vidi da nisu svi nosili maske, da nema razmaka u publici...Premijerka je rekla da će biti izrečene određene kazne, videćemo kome sve - rekla je Gojković za televiziju K1, navodeći da ne razume zašto je dozvoljeno da se u Kombank dvorani organizuje tako veliki koncert.

Naglasila je da sva okupljanja treba oštro sankcionisati jer se tako, kako je rekla, spašavaju medicinski radnici i ljudski životi.

- Mere treba da važe za sve, ali izgleda da nije tako i Krizni štab to mora da preseče. Ne mogu da se pomirim sa tim da mogu da se održe koncerti u prepunim salama ili manifestacije sa velikim brojem ljudi na ulicama, a da se zabrani bioskopima da rade - rekla je Gojković.

Ministarka je kazala da bi, da nije političar, bila za zaključavanje u ovom trenutku da bi se situacija sa epidemijom smirila.

- Razgovaram sa mnogima koji nisu iz sveta politike koji predlažu da se zaključamo na određeno vreme. Međutim, postoji pravni problem, nećemo i ne možemo da uvedemo vanredno stanje, a zabrana potpunog kretanja bi to tražila - pojasnila je Gojković.

Ona je kazala da je kultura postala žrtva korone ne samo u Srbiji, već u celom svetu, a da je za ministra kulture najveći izazov kako da, zajedno sa Kriznim štabom, omogući umetnicima da se bave svojim poslom i tokom epidemije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!