NAJNOVIJE DRON INOVACIJE DOLAZE IZ SRBIJE: Željko Mitrović u saradnji sa PR-DC konstruisao lovca na neželjene dronove! (FOTO/VIDEO)

Novosti online

25. 02. 2021. u 15:42

POSLEDNjIH dana prošle godine Željko Mitrović otvorio je u Šimanovcima Pinkov istraživački razvojni centar (PR-DC).

НАЈНОВИЈЕ ДРОН ИНОВАЦИЈЕ ДОЛАЗЕ ИЗ СРБИЈЕ: Жељко Митровић у сарадњи са ПР-ДЦ конструисао ловца на нежељене дронове! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

U prvih 6 meseci 2021. Željko Mitrović, vlasnik Pink Media Group, najavio je proizvodnju demo modela dronova nosivosti 20, 50, 100 i 250 kg.

Pre šest meseci napravio Flying car, koji je konačno poleteo 24. januara ove godine sa Željkom kao pilotom i taj datum slobodno možemo uzeti za prekretnicu u srpskom i evropskom vazduhoplovstvu. 

Danas, Željko Mitrović sa svojim timom, predstavio je na društvenoj mreži Instagram jednu posebno interesantnu stvar.

- Konstruisali smo lovca koji na nebu hvata sve neželjene i divlje dronove i druge letelice. Osposobljen je da samostalno prepoznaje i neutrališe nepoželjne dronove! Sistem je bolji od svih postojećih, jer ne izbacuje mrežu.

Došao je dan kada najnovija tehnologija dronova dolazi iz Srbije. PR-DC zajedno sa Željkom razmišlja unapred, jer se u budućnosti očekuje veliki broj dronova koji će nadletati i ideja je da se nepoželjni dronovi suzbiju na ovaj način.

Zainteresovanost i primena u široke svrhe svakako će biti prisutna.

Pogledajte snimak pažljivo:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili