HAOS NA AUTO-PUTU "MILOŠ VELIKI": Kilometarske kolone vozila na naplatnoj rampi "Preljina" čekaju po sat vremena

Novosti online

13. 02. 2021. u 13:35

ХАОС НА АУТО-ПУТУ МИЛОШ ВЕЛИКИ: Километарске колоне возила на наплатној рампи Прељина чекају по сат времена

Foto: I. Marinković

UPRKOS apelima nadležnih mnogi građani Srbije odlučili su da praznike provedu u banjama ili ski-centrima, a na putevima se već beleže kilometarske kolone. Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da je zadržavanje na naplatnoj rampi "Preljina" trenutno sat vremena.

- Zbog povećanog intenziteta saobraćaja i zadržavanja na kružnom toku Preljina i kroz centar Čačka, saobraćaj se usporeno odvija, te su kolone vozila sve do naplatne stanice Preljina i time onemogućavaju normalan protok vozila kroz naplatnu stanicu - saopštili su iz "Puteva Srbije".

Pred Dan državnosti brojni građani Srbije su se zaputili ka turističkim centrima i lokalitetima u unutrašnjosti zemlje - Zatiboru i Kopaoniku.

Zbog toga je danas došlo do zagušenja saobraćaja u Preljini, iz pravca auto-puta i Ibarske magistrale. Prema svedočenju sagovornika Darka Marića, kolona duga oko četiri kilometra formirala se na ulasku u Čačak, u Preljini gde se sastavljaju ove dve saobraćajnice.

U saobraćajnoj policiji u Čačku kažu da je veliki zastoj izazvan predstojećim praznicima.

- Takođe, na autoputu Beograd – Čačak dogodile su se dve manje saobraćajne nezgode, bez povređenih. Na tim vozilima koja su učestvovačača u udesima pričinjena je samo manja materijalna šteta - rekli su iz ove službe.

Pojedini korisnici društvenih mreža objavili su da se na izlazak sa autoputa "Miloš Veliki" čeka po 45 minuta.

Putni pravci

Kako su naveli iz "Puteva Srbije", zbog predstojećih praznika očekuje se povećan intezitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima i apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a "Putevi Srbije" apeluju na sve da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Najopterećeniji putni pravci 1 prioriteta/A kategorije održavanja, kako navode "Putevi Srbije":

Deonice na kojima ima snega su: II A-175, Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B-21, Divljaka - Ivanjica - Javor, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

Na državnim putevima drugog prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Napomena za Zaječar: Sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Neprohodni su sledeći putni pravci trećeg prioriteta/C kategorije održavanja: II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

kiz

13.02.2021. 14:19

Kakvo bre saopstenje Puteva Srbije,krivi ljudi koji putuju!Kada ce da se smiluju i da naplatnu rampu u Preljini konacno zavrse i puste u rad!

Nikola

13.02.2021. 17:39

Tako je nama svaki dan koji idemo prema Surčinu i Obrenovcu. Ko li je smislio da se početak Koridora 11 od Novog Beograda gradi na samom kraju.