NESTOROVIĆ: Nek mi uzmu licencu, tek onda ću moći da pričam šta hoću!

Novosti online

10. 02. 2021. u 07:44

НЕСТОРОВИЋ: Нек ми узму лиценцу, тек онда ћу моћи да причам шта хоћу!

Foto: Printscreen

- VIŠE mi je dozlogrdila cela ta priča. Svake dve godine neko hoće da mi uzme licencu. Pa, neka mi je uzmu, ja sam u penziji. Ali onda kada mi je uzmu, tek onda mogu da pričam šta hoću! Eto, šta će onda?! - kaže prof. dr Branimir Nestorović.

Pulmolog i bivši član kriznog štaba za borbu protiv kovida komentariše odluku pojedinih lekara iz udruženja "Ujedinjeni protiv kovida" da ga Lekarskoj komori Beograd prijave zbog navodne povrede Etičkog kodeksa.

- Prvo, u toj grupi Ujedinjeni protiv kovida znam puno ljudi i oni sigurno nisu potpisali tako nešto. Drugo, to je jedna dosadna i glupa priča. Pozvao sam ljude iz tog udruženja da odrede jednog, dva čoveka da sednemo pred kamere i da na nacionalnom programu vidimo šta ko misli o tome. Tužiti nekog zbog stručnog mišljenja, posebno sada kada je izašlo istraživanje sa Stenforda, najveće svetske epidemiologije, da zatvaranje i ograničavanje kretanja nemaju nikakvog uticaja na epidemiju, potpuna je besmislica - kaže dr Nestorović i dodaje da je "otužno preko tužakanja rešavati medecinska pitanja i imati stručnu diskusiju".

- Od početka epidemije nije bilo nikakvog suočavanja mišljenja. Ta priča me više ne interesuje. Neka mi oduzmu licencu, i onda sam miran - ponavlja.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)