POČINJE SA RADOM U 11 ČASOVA: Na Beogradskom sajmu od danas vakcinacija i u hali 3

Novosti online

25. 01. 2021. u 08:55

ПОЧИЊЕ СА РАДОМ У 11 ЧАСОВА: На Београдском сајму од данас вакцинација и у хали 3

Foto: Grad Beograd

VAKCINACIJA protiv korona virusa nastavljena je i danas na Beogradskom sajmu gde će se, od 11 sati, imunizacija vršiti i u hali 3.

-Grad Beograd je pripremio novi punkt za vakcinaciju sugrađana- rekao je jutros zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da je kapacitet hale 3 veći nego kapacitet hale 11, gde se vakcinacija već vrši.

Vesić je najavio da će vakcinacija u hali 3 početi u 11 sati.

-Na Beogradskom sajmu, kada ova dva punkta budu zajednički radila, a to je danas u 11 sati, moći ćemo da vakcinišemo već u ovom danu oko 8.000 građana. Očekujemo da ćemo kapacitete povećavati u narednim danima, kako bi se vakcinisali svi Beograđani - rekao je Vesić.

Podsetio je da u svih 17 beogradskih opština rade kol centri putem kojih sugrađani stariji od 65 godina mogu dobiti pomoć oko prijave za vakcinaciju i prevoza do mesta gde se imunizacija vrši.


-Činjenica da je najviše vakcinisano zdravstvenih radnika i penzionera govori o tome da su prioritetne grupe najzastupljenije kada su u pitanju ljudi koji su vakcinisani, a podatak od 48,5 odsto muškaraca i 51,5 odsto žena govori da pratimo i polnu strukturu stanovništva - rekao je Vesić.

Dodao je da nije zadovoljan time što Beograd nije među prvih pet gradova, kada je u pitanju procenat stanovništva koji se vakcinisao.

-Najteže je taj procenat postići u Beogradu, obzirom na to da Beograd ima najviše stanovnika, ali potrudićemo se da u narednim danima, otvaranjem novih punktova, uz povećanje kapaciteta naših domova zdravlja koji od juče rade u dve smene i vakcinišu građane, povećamo taj procenat - dodao je Vesić.

Još jednom je pozvao sve da se vakcinišu jer je, ističe, vakcina jedini način da izađemo na kraj sa epidemijom i vratimo se normalnom životu.

-Što se pre vakcinišemo, pre ćemo se vratiti životu kao pre marta prošle godine - poručio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)