UMRLI SU NEŠA I RADE: Potresna objava doktora Kona - "Delite dalje"

Novosti online

08. 01. 2021. u 13:54

УМРЛИ СУ НЕША И РАДЕ: Потресна објава доктора Кона - Делите даље

Foto Tanjug

U CELOSTI i sa dozvolom prenosim status Milene Stojanović, člana moje porodice, zmaj-žene i hirurga u KBC "Dr Dragiša Mišović" koja od marta radi sa pacijentima obolelim od kovid 19. Slobodni ste da ga delite dalje. I treba, napisao je doktor Kon.

Objavu koju je podelio prenosimo u celosti.

- LJuta sam. Besna. Tužna. Nemoćna.

Kako opisati sva stanja beznađa kroz koje prolazimo poslednjih 10 meseci? Da li je morao Neša da umre da bismo se trgli? Sve društvene mreže, novine, portali - svi žale, pišu hvalospeve. Poznati dobijaju još jedan poen, pridobijaju narod, još jedan politički uspeh, još jedna stepenica više u borbi za položaj. Tužno i sramotno.

Za dan su zaćutali i antivakcinaši, teoretičari zavere, protivnici krpa na licu, pljuvači doktora i medicinskih radnika, oni koji ne priznaju izmišljeni i najsmešniji virus, oni kojima smeta zatvaranje kafića, ukidanje žurki, utakmica, provoda, skijanja, odlaska na more.

Do kada? Dan-dva i sve će biti isto. Zaželeće se opet svojih normalnih života i nastaviti.

O, da. I ja želim opet svoj normalni život. Želeo ga je i Neša, ali nema ga više. Zauvek. Zauvek. Ni Danijele Gordić. Ni profesora Borzanovića. Ni dr Dejanovića. I još koliko njih...nema ih više. Zauvek.

Da li ste se nekad setili svih njih dok niste počeli da ih žalite? NE. Neli sam obećala da će biti dobro, da će sve proći. Neši sam mahala pre samo četiri dana, dok mi se smejao i pokazivao mi da je dobro, preko traheostome.

Ne znate kako. Nemoguće. Pa, sve vi znate!

U celosti i sa dozvolom prenosim status Milena Stojanović, člana moje porodice, zmaj-žene i hirurga u KBC „Dr Dragiša...

Posted by Predrag Kon on Petak, 08. januar 2021.

Pre samo četiri dana je i u našoj intenzivnoj bilo devetoro doktora na respiratoru. Sad ih je sedmoro - umrli su Neša i Rade. Ne. Meni je žao i NAMA koji radimo tu svaki dan što ih nismo spasli. A svi su oni samo jednog dana otišli na posao. Normalno - popili kafu, poljubili decu i otišli na posao. To je naš posao, za to smo školovani, za to smo plaćeni.

I molim vas, gledaoci nacionalnih frekvencija, dajte sad što više negativnih komentara, pljujte još jače po nama. Biće nam još draže da samo radimo svoj posao. I za ono malo duše koje nosimo u sebi i nismo izgubili.

NELA, NEŠO, MIŠO, RADE...žao mi je što nismo uspeli, drugari - u ovoj bici u kojoj smo se zajedno borili. Božić je. Još jedan piiiip, još jedan ex...

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Flor

08.01.2021. 15:09

Previse teška vest. Ostajemo bez reci. Zato postoje fraze i molitve da prekinu tišinu. Primi ih Gospode u Carstvo nebesko. Zaceli njihove rane. Počivali u miru. Nama praznina na njihovim mestima ostaje kao opomena da cuvajuci sebe čuvamo jos neke. Dovoljno da i mi ispunimo svoje preostalo vreme smislom većim od nas?

Marko Vujadinovic

09.01.2021. 20:51

Има нас који се свакога дана сетимо и њих и још много, на жалост, других. Утехе нема, али сећање остаје...