UMRLI SU NEŠA I RADE: Potresna objava doktora Kona - "Delite dalje"

Novosti online

08. 01. 2021. u 13:54

U CELOSTI i sa dozvolom prenosim status Milene Stojanović, člana moje porodice, zmaj-žene i hirurga u KBC "Dr Dragiša Mišović" koja od marta radi sa pacijentima obolelim od kovid 19. Slobodni ste da ga delite dalje. I treba, napisao je doktor Kon.

УМРЛИ СУ НЕША И РАДЕ: Потресна објава доктора Кона - Делите даље

Foto Tanjug

Objavu koju je podelio prenosimo u celosti.

- Ljuta sam. Besna. Tužna. Nemoćna.

Kako opisati sva stanja beznađa kroz koje prolazimo poslednjih 10 meseci? Da li je morao Neša da umre da bismo se trgli? Sve društvene mreže, novine, portali - svi žale, pišu hvalospeve. Poznati dobijaju još jedan poen, pridobijaju narod, još jedan politički uspeh, još jedna stepenica više u borbi za položaj. Tužno i sramotno.

Za dan su zaćutali i antivakcinaši, teoretičari zavere, protivnici krpa na licu, pljuvači doktora i medicinskih radnika, oni koji ne priznaju izmišljeni i najsmešniji virus, oni kojima smeta zatvaranje kafića, ukidanje žurki, utakmica, provoda, skijanja, odlaska na more.

Do kada? Dan-dva i sve će biti isto. Zaželeće se opet svojih normalnih života i nastaviti.

O, da. I ja želim opet svoj normalni život. Želeo ga je i Neša, ali nema ga više. Zauvek. Zauvek. Ni Danijele Gordić. Ni profesora Borzanovića. Ni dr Dejanovića. I još koliko njih...nema ih više. Zauvek.

Da li ste se nekad setili svih njih dok niste počeli da ih žalite? NE. Neli sam obećala da će biti dobro, da će sve proći. Neši sam mahala pre samo četiri dana, dok mi se smejao i pokazivao mi da je dobro, preko traheostome.

Ne znate kako. Nemoguće. Pa, sve vi znate!

U celosti i sa dozvolom prenosim status Milena Stojanović, člana moje porodice, zmaj-žene i hirurga u KBC „Dr Dragiša...

Posted by Predrag Kon on Petak, 08. januar 2021.

Pre samo četiri dana je i u našoj intenzivnoj bilo devetoro doktora na respiratoru. Sad ih je sedmoro - umrli su Neša i Rade. Ne. Meni je žao i NAMA koji radimo tu svaki dan što ih nismo spasli. A svi su oni samo jednog dana otišli na posao. Normalno - popili kafu, poljubili decu i otišli na posao. To je naš posao, za to smo školovani, za to smo plaćeni.

I molim vas, gledaoci nacionalnih frekvencija, dajte sad što više negativnih komentara, pljujte još jače po nama. Biće nam još draže da samo radimo svoj posao. I za ono malo duše koje nosimo u sebi i nismo izgubili.

NELA, NEŠO, MIŠO, RADE...žao mi je što nismo uspeli, drugari - u ovoj bici u kojoj smo se zajedno borili. Božić je. Još jedan piiiip, još jedan ex...

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)