DO KRAJA JANUARA 4 VAKCINE U SRBIJI: Predsednik najavio - U narednim danima očekujemo prve isporuke kineskog "Sinofarma"

Novosti onlajn

31. 12. 2020. u 10:33

DO kraja januara u Srbiji ćemo imati najmanje četiri vakcine protiv korona virusa, različitih svetskih proizvođača, najavio je predsednik Aleksandar Vučić.

ДО КРАЈА ЈАНУАРА 4 ВАКЦИНЕ У СРБИЈИ: Председник најавио - У наредним данима очекујемо прве испоруке кинеског Синофарма

Foto: Printscreen/Pink

Nakon što je Kina odobrila svoju prvu vakcinu protiv korona virusa za opštu upotrebu kompanije "Sinofarm", Vučić je rekao da veruje da u narednim danima mogu da se očekuju isporuke prvih kineskih vakcina, kako bi ih naša Agencija pregledala i ispitala.

- Imaćemo i dve vakcine sa Zapada, razgovaraćemo i sa "Modernom" i sa "Astrazenekom", sa "DŽonsonom" - rekao je Vučić za TV Pink.

Podsetio je da je juče u Srbiju stigla ruska vakcina "Sputnik Ve", čije će mnogo veće količine stići u narednom periodu, dok je još pre nje stigla Fajzerova vakcina.

- Važno je da napadnemo koronu, da bismo mogli da radimo, da izlazimo iz svega ovoga, da čuvamo živote i da se posvetimo napretku - istakao je Vučić.

On je dodao da je Srbija ove godine, zbog kovida 19, izgubila mnogo ljudi, i time platila strašnu cenu, ali i primetio da su država, a pre svega lekari u kovid sistemu, dali sve od sebe, radili i borili se protiv virusa, i da je zemlja uspela da, bude nešto uspešnija ili manje neuspešna u toj borbi, od drugih u regionu i Evropi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)