SKANDAL U BEOGRADU: Vandali ugasili Večnu vatru koju su upalili Lavrov i Vučić! (FOTO)

Novosti online

30. 12. 2020. u 13:12 >> 13:16

СКАНДАЛ У БЕОГРАДУ: Вандали угасили Вечну ватру коју су упалили Лавров и Вучић! (ФОТО)

Foto: V.N.

SPOMENIK Večnoj vatri na Groblju oslobodiocima Beograda oskrnavili su nepoznati počionioci, ugasivši plamen koji su sredinom meseca na svečanoj ceremoniji upalili ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i srpski predsednik Aleksandar Vučić.

Spomenik su, u noći 30. decembra,  nepoznati počinioci polili bojom i ugasili.

Na spomeniku su ostavili kutiju od boje s natpisom „Oslobodioci? Ne, nikada!“, a ispod toga precrtane srp i čekić.

- Očigledan je ciničan pokušaj svrstavanja Srbije u niz onih evropskih zemalja u kojima je rat protiv monumenata antifašistima i prepisivanje istorije, na veliku žalost, dobio sistemski karakter“ - navodi se u saopštenju Ambasade.

Ambasada ne isključuje mogućnost „da su marginalni otpadnici, koji su počinili ovaj plašljiv zločin, delovali po spoljnom nalogu“.

- Računalo se na to da se na taj način unese razdor u bratske odnose između naših naroda. Sigurni smo da to u Srbiji neće proći - dodaje se.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

vladimir

30.12.2020. 16:47

To je talog društva. Počinioci moraju biti maksimalno kažnjeni robijom i bar 10 godina društveno korisnog rada. Možda će shvatiti šta znači dati živote za slobodu koje ovaj vandalski talog nije zaslužio. Ali možda su to i oni koji služe zločinačkom zapadu i njihovim obaveštajnim službama. Bez obzira talog uvek ostaje najgore smeće.

Sima Kosmos iz dalekog svemira

30.12.2020. 17:17

Pa i nisu oslobodioci.. iz jedne okupacije u drugu iz druge u treću i tako dalje do dana današnjeg.. od 1903 su sve osvajači, nema oslobodilaca..

Dusan

31.12.2020. 00:21

Nacisti i njihovi kolaboracionisti zaodenuti u nekakvu borbru za srpstvo rade na unistenju slobodarakog duha srpskog naroda ciji je deo i antifasisticka borba NOB-a. Nikad pobedili nisu i nikad nece. Smrt fasizmu sloboda narodu.

Snezana

31.12.2020. 12:44

DEBILIZAM MALIH SITNIH JREATURA UVEK SE VIDI U OVAKVIM POSTUPCIMA, ALI NA NJIHOVU ZALOST TO U SRBIJI NECE PROCI JER SU I SRBIJA I RUSIJA ODUVEK ODOLEVALE POKUSAJIMA DA IH DRUGI ZAVADE. ONAJ KO ZAJEDNO KRVARI OSTAJE BRAT ZA CEO ZIVOT.

Pjetro

31.12.2020. 18:53

Koliko je srba izginulo u drugom svetskom ratu. Koliko vojnika crvene armije. Pametni se ponose sa tim i takvom antifašističkom borbom. Treba staviti stražu pored večne vatre. A ove,, heroje,, što pre uhapsiti.