"DUŠA ME BOLI ZBOG PACIJENATA U SISKU": Oglasila se dr Grujičić posle zemljotresa

Novosti online

30. 12. 2020. u 10:55

DIREKTORKA Instituta za onkologiju prof. dr Danica Grujičić govorila je na temu trenutne epidemiološke situacije i porekla virusa korona.

ДУША МЕ БОЛИ ЗБОГ ПАЦИЈЕНАТА У СИСКУ: Огласила се др Грујичић после земљотреса

Foto: RTS Printskrin

Doktorka se prvo osvrnula na katastrofu u Hrvatskoj i zemljotres koji je odneo živote i razorio zemlju.

- Bolnica u Sisku je jako uništena, srce me boli. Morali su na rukama da nose pacijenta sa trećeg sprata, mogu samo da zamislim užas mojih kolega koji su tu celog života radili. Kažu da će pojedini delovi biti potpuno neuseljivi i moja želje je da, ako je ikako moguće, dobiju novu bolnicu. Ako ikako možemo da pomognemo, ako imaju ideju kako, vrlo rado ćemo se odazvati - rekla je dr Grujičić u Jutarnjem programu na "Pinku" i pohvalila mlade koji se uključuju u brojne humanitarne akcije.

Dr Grujičić je i objasnila zašto ponekad ima poviše ton prema kolegama, a posebno tokom dugih operacija.

- Tu na stolu su nečiji brat, nečija sestra, muž, žena... Normalno je da koncentracija popusti kada operacija traje dugo i testirala sam kada kažem tiho, niko me ne čuje, Onda ja dreknem i svi se koncentrišu. Naravno, u pozadini je neka evergrin muzika, jer ja sam stara garda. Kada imate jako teške operacije, kada postoji mogućnost da se pacijent ne probudi ili da ga oštetite i da ostane doživotno invalid, jako je važno da budete skoncentrisani.  Ja imam tu mogućnost, mogu potpuno da se posvetim tome što vidim pod mikroskopom. Ali mora ceo tim tako, ne vredi ako samo ja to radim. nema razgovora, nema priče - kaže dr Grujičić i dodaje da je takva bila oduvek, i kad je bila mlađa.

- Čak i moj profesor, pokojni dr Sekulović je umeo da kaže: Pusti je, bre, vidi samo što nas ne tuče - rekla je kroz smeh i zahvalali se svojim starim profesorima.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...