LAŽNE VESTI O OBAVEZNOJ VAKCINACIJI NAJMLAĐIH: Kisić - Deca se neće oduzimati roditeljima!

Novosti online

13. 12. 2020. u 09:18

ЛАЖНЕ ВЕСТИ О ОБАВЕЗНОЈ ВАКЦИНАЦИЈИ НАЈМЛАЂИХ: Кисић - Деца се неће одузимати родитељима!

Foto Tanjug

VAKCIINACIJA protiv kovida-19 biće dobrovoljna, rekla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević i ukazala da se lažnim vestima o tome da će roditelji morati da vakcinišu decu uznemirava javnost.

- Centri za socijalni rad neće oduzimati decu onim roditeljima koji budu sprečavali vakcinaciju protiv korona virusa - rekla je Kisić za Politiku i istakla da je reč o apsolutno netačnim navodima i lažnim vestima koje uznemiravaju javnost, a posebno roditelje, budući da sadrže apsolutno netačne informacije.


Ona je najavila i da će nacrt zakona o socijalnoj karti u narednih 15 dana biti dostavljen Vladi Srbije na razmatranje i utvrđivanje predloga.

Uspostavljanjem ovog zakona, kako je rekla, biće objedinjeni podaci o socijalno-ekonomskom statusu postojećih i potencijalnih korisnika.

- Socijalne karte će omogućiti da građani koji su u naježem ekonomskom položaju budu vidljiviji u sistemu, i na taj način blagovremeno i efektivno ostvariti pravo na potrebnu podršku - istakla je Kisić Tepavčević.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rekla je i da će ministarstvo i u narednom periodu raditi na jačanju kadrovskih kapaciteta u centrima za socijlani rad i da je data saglasnost za zapošljavanje 125 novih radnika u tom sektoru do kraja godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)