DR KON: Sahrana patrijarha Irineja veliki epidemiološki rizik, nove mere će biti rigoroznije

Novosti online

20. 11. 2020. u 18:00

ДР КОН: Сахрана патријарха Иринеја велики епидемиолошки ризик, нове мере ће бити ригорозније

Foto: Novosti arhiva

EPIDEMIOLOG dr Predrag Kon rekao je danas da je sahrana patrijarha Irineja u ovom trenutku veliki epidemiološki rizik, i da je njegova dužnost da to kaže.

Apelovao je na sve one koji imaju potrebu da isprate patrijarha da koriste zaštitu koja postiji, da vode računa o distanci i da izbegavaju svaku mogućnost da dođe do zaražavanja.

On je za RTS istakao da je takav skup epidemiološki neprihvatljiv u ovom trenutku, ali da je to nešto što ne može da se zabrani.

Kon je preneo i da je medicinski deo Kriznog štaba danas insistirao na tome da se ne može izaći sa sastanka bez rigoroznih mera.

On je naveo da je medicinski deo štaba sastavio predlog i da je on dostavljen vladi. Kon očekuje da se to sutra zvanično saopšti.

Inače, ranije danas otkazana je konferencija za novinare Kriznog štaba koja je bila predviđena da počne u 15 časova.

- Meni nije rečeno da treba posebno da se obratim, te mere će biti saopštene, ne bih voleo ništa unapred da saopštim, ali su rigoroznije. Teško da Vlada neće prihvatiti mere - rekao je Kon.

Upozorio je i da virus hara Srbijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Aleksandar

20.11.2020. 23:48

Bravo, Dr Kon! Ludost je organizovati sahranu Patrijarha u vreme korone od koje je umro i Patrijarh. Njemu vecna slava, ali sahrana kao i za ostale koji nisu bili Patrijarsi. Ja sam siguran da bi se i pokojni Patrijarh slozio sa time.