VESIĆ UPOZORIO: Za nesavesne slede kazne! Evo šta je rekao o policijskom času i novim merama

Novosti online

17. 11. 2020. u 22:54

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da vidljive rezultate primene vladinih mera protiv korone očekuje za nekoliko dana.

ВЕСИЋ УПОЗОРИО: За несавесне следе казне! Ево шта је рекао о полицијском часу и новим мерама

Foto: P. Mitić

- Tek za sedam dana očekujemo rezultate. Uveli smo mere kako bi se zaustavio trend zaraženih - rekao je Vesić.

Kaže da grad Beograd nije donosio nikakve mere, samo je pojasnio one postojeće, a koje se odnose na korišćenje taksi vozila.

- Danas smo u dogovoru sa udruženjima taksista zabranili da klijenti koji ulaze u taksi vozila ne mogu da budu bez maski i ne mogu da se voze napred. To je učinjeno i zbog vozača i zbog putnika - rekao je Vesić.

Kako je istakao za grad je najvažnije da se nove kao i stare mere poštuju, a kao najvažniju meru naveo je nošenje maski.

Vesić je istakao i da nedavno usvojeni Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, nije donet da bi se građani kažnjavali, već da ljudi razumeju da u javnom prevozu moraju da nose masku.

- Moramo da nosimo masku kada smo u zatvorenom prostoru, a posebno kada smo u javnom prevozu, kako bismo sačuvali i sebe i druge - rekao je Vesić.

On je istakao da su nove mere uvedene kako bi se kaznili nesavesni ugostitelji koji su namerno organizovali koncerte i nisu vodili računa o ljudima koji mogu da se zaraze.

Vesić je dodao da građani posebno treba da izbegavaju javna okupljanja.

- Nažalost najveći broj novozaraženih posebno mislim na one mlađe ljude dolazi sa proslava, žurki i koncerata, oni zaraze starije i tako se dalje širi zaraza - rekao je Vesić.

Kako kaže posebno će biti važan petak, kada su oni koji su kršili mere organizovali koncerte i žurke.

- Ako se mere budu uspešno sprovodile u naredne dve nedelje, verovatno ćemo smanjiti broj zaraženih i što pre se vratiti normalnom životu. Ne verujem da će imati potrebe za uvođenjem policijskog časa - rekao je Vesić.

On je dodao da građani moraju da nauče da žive sa koronom.

- Moramo da naučimo da živimo sa koronom, sve dok ne dođe vakcina ili neki drugi lek koji je klinički ispitan i dok se ne rešimo ovog virusa i epidemije - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je izjavio da je od večeras na daljinsko grejanje uključena bolnica "Sveti Sava", koja se nalazi u kovid sistemu.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a