NOVE INFORMACIJE O STANJU PATRIJARHA: Otklonjeni svi simptomi srčanih tegoba, dobro reaguje na terapiju

Tanjug

16. 11. 2020. u 08:28

ZDRAVSTVENO stanje patrijarha Irineja je dobro jer su nakon terapije otklonjeni svi simptomi srčanih tegoba, izjavio je vikarni episkop patrijarha i starešina Hrama Svetog Save, vladika Stefan.

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О СТАЊУ ПАТРИЈАРХА: Отклоњени сви симптоми срчаних тегоба, добро реагује на терапију

Foto Tanjug

On je rekao da je razgovarao s patrijarhom, da je on bio dobro raspoložen i da se interesovao za redovne aktivnosti u crkvi.

- Danas sam imao priliku da razgovaram s našim patrijarhom i da se lično uverim da je njegovo zdravstveno stanje dobro. Po mišljenju lekara, on je na terapiju dobro reagovao pa su srčani simptomi koji su se pojavili otklonjeni. Naš patrijarh je bio danas i vedrog duha i interesovao se za redovne crkvene obaveze, ali i za radove u Hramu Svetog Save. Pored toga, meni je dao blagoslov da sutra služim liturgiju u crkvi Svetog Đorđa - rekao je u nedelju vladika Stefan.

Dodao je da su problemi koji su postojali prevaziđeni i da se lečenje patrijarha nastavlja "pod budnim okom najboljih lekara".

Vladika je naglasio da će vernici i javnost biti blagovremeno obaveštavani o eventualnim promenama u zdravstvenom stanju Patrijarha.

vladika Stefan Šarić/Foto: Printscreen

- Dakle, sada nema razloga za brigu, a o svim mogućim promenama, koje će, nadam se, biti na bolje, SPC će obavestiti vernike i javnost. Još jednom, crkva i vernici zahvaljuju timu vrhunskih lekara koji brinu o našem patrijarhu i nadamo se da će on i ovu bitku, kao i mnoge pre, dobiti - rekao je vladika Stefan.

Patrijahu Irineju, koji je hospitaliovan u Vojnoj bolnici "Karaburma" zbog infekcije viriusom korona, su se ispoljili simptomi i znaci pogoršanja hronične srčane slabosti, koja je posle mera lečenja stabilizovana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Branka

16.11.2020. 14:59

Našem patrijarhu želim oporavak i da pregura ove teške dane. I sama sam se lečila u vojnoj bolnici Karaburma. To je vrhunska zdravstvena ustanova, sa odličnim i požrtvovanim lekarima i ostalim osobljem.