POSTHUMNO ODLIKOVAN ČUVENI DOKTOR LAZA: Vučić doneo ukaz o dodeli Ordena Karađorđeve zvezde hirurgu napaćenog srpskog naroda

Novosti online

10. 11. 2020. u 18:36

ПОСТХУМНО ОДЛИКОВАН ЧУВЕНИ ДОКТОР ЛАЗА: Вучић донео указ о додели Ордена Карађорђеве звезде хирургу напаћеног српског народа

Foto: Privatna arhiva

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić doneo je Ukaz o dodeli odlikovanja "za izuzetne zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva Republike Srbije" kojim se posthumno odlikuje i čuveni dr Miodrag Lazić!

Podsetimo, dr Lazić radni vek je proveo u Kliničkom centru Niš, gde je početkom godine preminuo od posledica infekcije kovidom 19, ali i na ratištu tokom poslednjeg rata u Bosni, gde je spasao živote na stotine vojnika, po čemu ga mnogi pamte kao neustrašivog heroja.

Direktor Urgentnog centra KC Niš dr Miodrag Lazić umro je 14. aprila od koronavirusa. 

Poslednja želja mu je da ga isprate pesmom "Marš na Drinu", a u oproštajnom pismu potpisao se kao doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda.


(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Smederevac

10.11.2020. 19:54

Bio je izuzetan hirurg i patriota - radostan sam sto ga Predsednik Vucic nije zaboravio prilikom Ukaza o dodeli odlikovanja ove godine .