JEDINSTVEN SLUČAJ U ISTORIJI SRPSKOG PRAVOSUĐA: Violentina tuži majku jer misli da joj ona nije biološki roditelj - Oteli su me kao bebu!

Novosti online

23. 10. 2020. u 19:36

VIOLENTINA Tomić Ašković iz Svilajnca odlučila je da tuži majku Vericu Aškovic iz Vrnjačke Banje zbog sumnje da ju je ukrala iz porodilišta pre 42 godine! Violentina tvrdi da ima dokaze da je oteta odmah ro gođenju i Verica, koja ju je odgajila, nije njena biološka majka?!

ЈЕДИНСТВЕН СЛУЧАЈ У ИСТОРИЈИ СРПСКОГ ПРАВОСУЂА: Виолентина тужи мајку јер мисли да јој она није биолошки родитељ - Отели су ме као бебу!

Foto: Facebook

Pripremnim ročištem, juče je u Višem sudu u Kraljevu počelo suđenje, što je prvi slučaj ovakve vrste u istoriji srpskog pravosuđa!

Violentina za Informer kaže da veruje da će dokazima uspeti da ubedi i sud da joj Verica nije majka, što će biti značajan korak u razotkrivanju afere nestalih beba, koja godinama trese Srbiju.

NEPOSTOJEĆA ŽENA

- Otkad znam sa sebe, znam da mi Verica Ašković nije prava majka. Do prvog valjanog dokaza došla sam tek kad sam napunila 18 godina. Jednostavno, rasla sam uz ženu koja me nije volela. Konstantno sam u njenoj kući bila zlostavijana, tučena, omalovažavana i ponižavana. Gledala sam kakav odnos imaju druge majke prema svojoj deci i već pre polaska u školu uvidela sam da u njenom i mom odnosu mnoge stvari ne štimaju. Sa druge strane, prema mom tri godine mlađem bratu, koji jeste njen biološki sin, i te kako je bio vidljiv taj majčinski instinkt. Kako sam rasla, situacija između mene i nje postajala je sve nepodnošljivija i bilo mi je jasno da me ne gleda kao ćerku - priča Violentina.

Navodi da je jednom dok je smišljala plan kako da se dodvori majci i bude joj dobra ćerka, negde pred punoletstvo, prvi put u novinama naletela na priču o jednoj porodici koja je sumnjala da je beba ukgadena u porodilištu i preprodana.

- Tada sam prvi put pitala majku da li me je ona rodila. Nastao je pakao, histerija.. - priča ona.

Kaže da je uskoro shvatila i zašto se majka tako ponela.

- Kada sam napunila 18 godina, rekla sam majci da želim da izvadim ličnu kartu. Bila je jako uplašena. Rekla mi je da to neću moći da uradim i da nikad neću saznati istinu. Spakovala sam se i otišla u policiju, a da ona to nije ni znala i ročelo je da se odmotava klupko naše očigledno prljave porodične tajne. U policiji saznajem da nemam izvod iz matične knjige rođenih, niti državljanstvo, da sam za njih nerostojeća žena..

Odlazim u opštinu, nalaze mi nekakav polupopunjen izvod iz matične knjige, gde su mi kao roditelji upisani Verica i moj otac, ali njihovih matičnih brojeva nema. Piše na njemu moje ime, a na mestu i datuma rođenja i matičnog broja "prazno polje".

Vraćam se kući, uzimam zdravstvenu knjižicu i vidim da ni u njoj nema matičnog broja, kasnije vidim da mi je to mesto prazno i u medicinskom kartonu, da sam bez njega upisana i u školu - priča Violentina.

DNK ANALIZA

Kaže da je tada ročela da traga od ustanove do ustanove da je "svašta našla", ali da sada zbog sudskog postupka u toku nećce da otkriva više detalja.

- Ja od mojih roditelja, posebno sada zvanično majke, jedino tražim da uradimo DNK analizu. Godinama to odbija, pljuje me, omalovažava, proglašava ludom. Sigurna sam da me je otela na kvarno od neke žene kojoj su rekli da sam umrla na rođenju i zato sam rešila, ako neće milom da uradi DNK, da je sud na to natera. Samo tako može da se reši ova agonija, u kojoj sam otkad znam za sebe - poručila je Violentina.

KOMISIJA ZA NESTALE BEBE: VELIKI KOROK

Radiša Pavlović, član Vladine komisije za nestale bebe, kome se Violentina obratila za pomoć, juče je pokušao da prisustvuje ročištu u Višem sudu u Kraljevu, ali sudska straža ga je omela u tome.

- Violentina iz straha za sopstvenu bezbednost nije htela da dođe na ročiste, poslala je advokata, ali je i mene zamolila da dođem kao podrška.

Međutim, nisu me pustili da uđem. Bilo kako bilo, ovakav istup Violentine je velika stvar za Srbiju, a naročito za roditelje kojima su bebe od sedamdesetih naovamo otimane i prodavane, a njima pričano da su im deca po rođenju umrla.

Ukoliko ova žena dokaže da je žrtva trgovine bebama, biće ovo značajan korak da ovu kriminalnu organizaciju razotkrijemo- kaže Radiša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma