SRBIJA ĆE NABAVITI RUSKU VAKCINU PROTIV KORONE? Vučić najavio dobre vesti, a evo kada bi cepivo moglo biti spremno

Tanjug

14. 10. 2020. u 17:59

СРБИЈА ЋЕ НАБАВИТИ РУСКУ ВАКЦИНУ ПРОТИВ КОРОНЕ? Вучић најавио добре вести, а ево када би цепиво могло бити спремно

Foto: Ria.ru

- PREGOVORI Srbije sa Rusijom oko nabavljanja vakcine Sputnjik 5 protiv korona virusa su u toku - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U razgovoru za agenciju TAS S Vučćić je rekao da Srbija razgovara i sa ostalim zemljama o vakcini, uključujući i Rusiju.

- Na primer, kada je počela kampanja protiv ruske vakcine, mi smo već razgovarali o njoj. Rekao sam tada da bih mogao da prihvatim, ali samo ako odobre srpske zdravstvene institucije. Nadamo se da će vakcina biti spremna u oktobru ili novembru, kada faza tri testiranja vakcine bude gotova - rekao je predsednik Srbije.

TAS S dodaje da je Vučćić spreman da se u Srbiji koristi bilo koja vakcina protiv Kovid 19 koja je efektivna i da je zainteresovan za dolazak ruske u Srbiju što pre je moguće.

- Ministarstvo zdravlja razgovara sa kompetentnim ruskim stručnjacima na ovu temu - dodao je on.

Pronalazak vakcine će za rezultat doneti kraj ekonomskim problemima, pojačanje veza između Srbije i Rusije, smatra predsednik Srbije.

- Voleo bih da čestitam ruskim naučnicima na ovom dostignuću i hvala im na podršci - dodao je Vučić.

On je dodao i da će Srbija nastaviti da razvija partnerske odnose sa Rusijom, kao i da je tokom nedavne posete evropskog komesara za proširenje Beogradu rekao da je ponosan na prijateljske odnose sa Rusijom iako Srbija u vezi toga kritikovana u izveštaju Evropske komisije o Srbiji.

- Nemam tajni u vezi toga. Kao što i u Rusiji kažem da je Srbija na evropskom putu, tako i evropskim zvaničnicima kažem da će Srbija nastaviti da razvija partnerske odnose sa Rusijom. I ponosan sam na to - rekao je Vučić.

On je istakao i da je Beograd i Moskva održavaju bliske kontakte na visokom nivou, kao i da je srpska strana informisala Rusiju o razgovorima u Vašingtonu.

- Niko u Rusiji, uključčujući predsednika Putina, nam nije ništa rekao - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (27)

Dule

14.10.2020. 20:52

Sve cestitke ruskim naucnicima na pronalasku vakcine, nadamo se da ce i treca faza testiranja proci dobro i da cemo sto pre imati vakcinu i ako je nasi strucnjaci odobre da je primimo i da se konacno zastitimo od ovog virusa koji je blokirao ceo svet.