JOŠ DVA GRADA HOĆE OKO SOKOLOVO: Grad Beograd besplatno nudi softver, sve za prohodne trotoare

S. B. M.

07. 10. 2020. u 22:34

ЈОШ ДВА ГРАДА ХОЋЕ ОКО СОКОЛОВО: Град Београд бесплатно нуди софтвер, све за проходне тротоаре

Foto: Fejsbuk

GRADONAČELNICIMA i predstavnicima devet srpskih gradova predstavljen je novi sistem elektronske kontrole nepropisnog i propisnog parkiranja "Oko sokolovo", koji se primenjuje u glavnom gradu.

S novim sistemom upoznati su predstavnici Novog Sada, Niša, Čačka, Kragujevca, Vranja, Pirota, Kruševca, Subotice i Užica koji su izrazili želju da primene taj sistem kako bi uveli komunalni red u svojim mestima.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je da je Beograd gradovima iz unutrašnjosti besplatno ponudio taj softver i ponovio da suština tog sistema "nije naplaćivanje kazni već da gradske ulice i trotoari budu prohodni, da javni prevoz funkcioniše".

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski navela je da bi tom gradu sistem "Oko sokolovo" itekako značio jer je Niš, veliki grad u kome se mnogo vozača nepropisno parkira. Za ovaj sustem, zaineresovani su i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić , kao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

sale

08.10.2020. 08:47

Love nas vozace ko da smo divljac ne bi li nam uvalili kaznu i oteli neke pare kamere na svakom cosku sad i ovo cudo , da cilj je da nas gule sa kaznama .