PREDSEDNIK U POSETI BUDUĆOJ KOVID BOLNICI: Vučić obilazi gradilište u Zemunu

Tanjug

30. 09. 2020. u 20:46

ПРЕДСЕДНИК У ПОСЕТИ БУДУЋОЈ КОВИД БОЛНИЦИ: Вучић обилази градилиште у Земуну

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić obići će sutra radove na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu “Zemun ekonomija” na Batajničkom drumu bb u Beogradu.

Iznenadna poseta predsednika gradilištu te bolnice najavljena je večeras iz njegove pres službe za sutra ujutru u 8.30 časova.

Gradnja kovid bolnice, od dve koliko je Vučić najavio u jeku epidemije korona virusa, počela je u avgustu, a očekuje se da će biti završena do decembra.

Bolnica će, kako je najavio predsednik, biti vrhunska zdravstvena ustanova, sa najmodernijim uređajima, 200 jedinica intenzivne nege i 804 poluintenzivne.

On je rekao i da se kovid bolnica gradi da bi bio oslabljen pritisak na lekare i medicinske sestre u bolnicama koje su pretrpele udar epidemije korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (21)

Mrmot

30.09.2020. 21:57

Srbija je spremno dočekala ovu epidemiju,pokazali smo šta možemo kao država i prošli smo mnogo bolje nego neke mnogo bogatije i razvijenije države u Evropi.

Ognjen

01.10.2020. 05:52

Nema nikakve dileme Srbija je spremno dočekala ovu epidemiju, koronavirus pokazali smo šta možemo kao država i prošli smo mnogo bolje nego neke mnogo bogatije i razvijenije države kako u regionu tako i u Evropi.

Kosta

01.10.2020. 07:27

Iako je ovo privremeni objekat, gradnja je ozbiljna, po propisima. Biće spremna za sledeći talas, ali nadam se da neće biti potrebna, da ćemo se još disciplinovanije pridržavati mera i proći bez zaražavanja.