POD NADZOROM JE 23.000 GRAĐANA: Kisić Tepavčević - NJih 36 je sumnjivo na prisustvo virusa

Novosti online

23. 09. 2020. u 09:11

OD petka je za sve naše državljane koji se vraćaju u Srbiju stupila na snagu mera koja ih obavezuje da se po povratku prijave i budu pod zdravstvenim nadzorom zbog korona virusa. Prema poslednjim podacima, do danas je ukupno pod nadzorom 23.000 naših državljana.

ПОД НАДЗОРОМ ЈЕ 23.000 ГРАЂАНА: Кисић Тепавчевић - Њих 36 је сумњиво на присуство вируса

Foto: Tanjug

- Dosta njih se vratilo pre perioda koji je predviđen za nadzor i odgovorili su na naš apel da se vrate. Od petka od 18 časova, od kad je počeo nadzor do jutros 23.000 naših građana, odnosno više od 2/3 se prijavilo i nalaze se pod nadzorom - rekla je za RTS dr Darija Kisić Tepavčević.

Bilo je i onih koji su sumnjivi na prisustvo virusa te su upućeni u kovid ambulante.

- Najviše ih je sa područja Crne Gore i BiH, ali i iz drugih zemalja, pre svega iz Hrvatske, Turske, Albanije. Ono što je značajno jeste da nakon popunjavanja testa samoprocene kod njih 36 koji su se vratili je procenjeno da su sumnjivi na prisustvo virusa, te su upućeni u kovid ambulantu gde su podvrgnuti daljim procedurama - istakla je Kisić Tepavčević.

Ona je dodala da i na osnovu broja građanak koji su se prijavili može da se vidi efikasnost procedure.

- Oni koji su prošli kroz proceduru rekli su da je jednostavna i da je za to potrebno par minuta - naglasila je doktorka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili