NIJE VIŠE MIHAEL NEGO MIHAJLO: Nemac zbog Srbije prešao u pravoslavlje - Najveće poštovanje i ljubav osetio sam ovde (VIDEO)

Novosti onlajn

17. 09. 2020. u 17:52

НИЈЕ ВИШЕ МИХАЕЛ НЕГО  МИХАЈЛО: Немац због Србије прешао у православље - Највеће поштовање и љубав осетио сам овде (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Facebook/Zorica Marković

MIHAEL Buš (33) odlučio se da uzme pravoslavnu veru nakon višedecenijskog druženja sa Srbima.

Mihailo kaže da voli Srbe i da ga oduševljavaju srpska tradicija, običaji i vera, a posebno druženje sa Srbima jer "tu oseća najveće poštovanje i ljubav".

Iako je u braku sa Nemicom, Mihajlo ne isključuje mogućnost da se on i njegova supruga ponovo venčaju u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. 

- Ja sam oduševljen Srbima. Srbi su mnogo dobri ljudi. Oni su veoma tradicionalni. Poštuju sebe i svoj narod - priča Mihael, sada Mihailo. Početak novog duhovnog života za mladog Nemca samo je nastavak onog o čemu je čitao poslednjih godina.

Dosta toga osetio je kroz druženje sa Milanom Lončarom, svojim kumom, i Sašom Pureševićem, kod kog radi kao poslovođa u Nemačkoj.

On je dolazio kod mene na slavu. To je bilo pre pet godina. Bio je oduševljen našim običajima. Kasnije je dolazio za Božić. Sa mnom je išao u crkvu i upoznao se sa našim običajima. Sve mu se to veoma dopalo i onda je odlučio da se krsti u našoj crkvi. Sećam se kada mi je rekao da mu je to želja, to veče smo se napili - priseća se Milan Lončar.

Sveži pravoslavac brojanicu i krst nosi sa sobom. Uvek naglašava da je njegova vera i ljubav prema Srbima iskrena i čista.

- Oni su me vezali za sebe i ja sam jedne večeri odlučio da budem njihov brat. Najveće poštovanje i ljubav osetio sam među Srbima - priča sada već oduševljeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

Goran

18.09.2020. 03:50

Ovaj Osecaj, komentar ovog coveka Mihajla ( Mihaell) svima treba da pokaze i potvrdi da je ljudcka ljubav nesto naj lepse na svetu. Ljudcka ljubav (razumevanje, postovanje, respekt ) koju su pokazali njegov kum, MIlan i Sasa a pri tom ne zaboraviti ko si i odakle si . Ja to radim celog zivota..... radi te i Vi, osecacete se bogatijim ispunjenijim. A nije iskljuceno da je prepoznao svoje korene ....... to ja, srecem vrlo cesto.

zaja

18.09.2020. 05:12

Zar nije u mogucnosti voljeti druge,prihvatiti sve sto je dobro kod drugih...ali se ne stiditi i ne bjezati od onoga sto je tvoje.Neke stvari,ako se prodaju,povlace za sobom izvjesnu sumnju.

Dragan

18.09.2020. 09:23

Aleksandar Ler, covek koji je komandovao bombardovanjem Beograda 1941. godine bio je pravoslavac od rodjenja. Ne znam da li bi mu bilo drago tamo gore kada bi cuo da je Hram Svetog Save zavrsen.