KOVID OBARA CRNE REKORDE: Dramatičan porast broja inficiranih u srednjoj Evropi i državama u okruženju

V.N.

12. 09. 2020. u 23:27

DOK se u Srbiji situacija sa koronom stabilizovala i primirila, u većini zemalja okruženja, i u celoj srednjoj Evropi, novi talas bukti sve jače.

КОВИД ОБАРА ЦРНЕ РЕКОРДЕ: Драматичан пораст броја инфицираних у средњој Европи и државама у окружењу

Arhiva Novosti

U nizu zemalja obaraju se rekordi po broju inficiranih.

U CRNOJ GORI su uradili analizu 681 uzorka na virus korona, a registrovano je 145 pozitivnih slučajeva. Prijavljena su tri nova smrtna ishoda.

U SEVERNOJ MAKEDONIJI u poslednja 24 sata testirano je 1.507 građana, a registrovano 140 novih slučajeva kovida 19. Preminule su četiri osobe.

u Hrvatskoj u protekla 24 sata je potvrđen 261 novi slučaj virusa korona od 5.690 testiranih osoba. Od kovida 19 umrlo je još sedmoro ljudi. Hospitalizovano je ukupno 313 pacijenata, od kojih su 24 na respiratoru.

U Mađarskoj je potvrđen rekordan broj novoinficiranih virusom korona od početka pandemije - 916. Umrla su još dva pacijenta, a od početka pandemije preminule su 633 osobe.

u Rumuniji je broj osoba zaraženih virusom korona u poslednja 24 sata uvećan za 1.311, na 102.386, dok je od posledica kovida umrlo još 27 pacijenata.

U SLOVENIJI je u prethodna 24 sata potvrđeno 105 novih slučajeva zaraze virusom korona. Broj novozaraženih prelazi 100 već drugi dan zaredom.

U Republici Srpskoj je za poslednja 24 sata od testiranih 429 laboratorijskih uzoraka potvrđeno 58 slučajeva virusa korona. Preminule su još tri osobe.

U Bosni i Hercegovini su u poslednja 24 sata registrovana 304 slučaja zaraze virusom korona. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.228 uzoraka, od kojih je 246 pozitivno na koronu.

u Bugarskoj je u poslednja 24 sata evidentiran 201 novozaraženi kovidom 19, što je za 38 više nego prethodnog dana. U Bugarskoj je od početka epidmije 713 osoba preminulo od kovida.

U Austriji je u poslednja 24 sata došlo do dramatičnog rasta broja novozaraženih, bilo ih je 869. Od tog broja, čak 444 otpada samo na Beč. Poslednji put više od 800 novozaraženih registrovano je na vrhuncu epidemije 27. marta kada je registrovano 830 novoobolelih.

U Češkoj je u petak zabeleženo rekordnih 1.477 novih pozitivnih slučajeva na virus korona, četvrti dan zaredom više od hiljadu.

MAJKA I SIN PREMINULI ISTOG DANA

SLUČAJ porodice iz Pljevalja, kada su majka i sin preminuli istog dana od virusa korona, a ostali članovi porodice takođe inficirani, na najteži način upozorava kakva opasnost preti od epidemije.

Test je pokazao da je i snaha, odnosno supruga preminulog pozitivna na virus korona, kao i njen svekar, koji se nalazi na lečenju u pljevaljskoj bolnici. Njegovo zdravstveno stanje zasad je stabilno. Prema tvrdnjama porodice, inficirana je i kćerka, odnosno sestra, koja se leči u bolnici u Beogradu, piše podgorički "Dan".

Te informacije potvrdila je supruga preminulog, koja se sa troje male dece, od kojih je jedno jednogodišnja beba, nalazi u kućnoj izolaciji. Kako tvrdi, ima blaže simptome bolesti.

Prema rečima porodice, prvi simptomi bolesti kod članova ove porodice pojavili su se nekoliko dana nakon proslave rođendana i krštenja jednog deteta.

VAKCINA

Testiranje vakcine protiv virusa korona Oksfordskog univerziteta, koje se sprovodi u saradnji s farmaceutskom kućom "Astra Zeneka", nastaviće se nakon što je zaustavljeno kada se jedan od ispitanika razboleo. Zdravstveno regulatorno telo za lekove, kako je saopštila kompanija, potvrdilo je da su se stekli bezbedni uslovi za nastavak istraživanja, koje se nalazi u trećoj fazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade