JOŠ UVEK POSTOJI MOGUĆNOST DA NAM GRCI PODIGNU RAMPU! Štrajk glađu odložen - Ima li ipak nade za grčko more?

D.S.

subota, 12. 09. 2020. u 11:47

ЈОШ УВЕК ПОСТОЈИ МОГУЋНОСТ ДА НАМ ГРЦИ ПОДИГНУ РАМПУ! Штрајк глађу одложен - Има ли ипак наде за грчко море?

Foto: Depostitphoto

NJAVALjENI štrajk glađu i blokada ambasade Grček u Beogradu od strane vlasnika jedne od najvećih srpskih turističkih agencija, njegovih zaposlenih i klijenata je odložen.

Iako je jutros trebalo da se pojave ispred diplomatskog predstavništa Grčke, nakon užurbanih kontakata sa ovim diplomatskim predstavništvom, ali i sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Srbije dogovoreno je da se protest pomeri do donošenja konačne odluke iz Atine.

Prema saznanjima "Novosti" još postoji mogućnost da nam Grci podignu rampu.

Naime, u tamošnjoj vladi su podeljena mišljenja da li da otvore granice za naše turiste.

Kabinet premijera šalje signale da će se 15. septembra otvoriti granice, dok iz resora inostranih poslova i zdravstva insistiraju da ostanu zaključane. Zdravstvo brani svoj čvrst stav da bi popuštanje restriktivnih mera ugrozilo borbu protiv kovida, dok diplomate zatežu i iz političkih razloga.

Nezvanično, u Atini nisu zadovoljni količinom podrške Beograda u krizi na Mediteranu izazvanu manevrima Turske u grčkim teritorijalnim vodama nedaleko od Kipra.

Uglavnom i u samoj Grčkoj se vodi polemika oko pitanja, a veliki pritisak vrše i hotelijeri koji insistiraju da se granica otvori, kako bi u preostalim sunčanim danima koliko toliko spasili katastrofalnu turističku sezonu. Konačna odluka bi trebalo da bude donesena u ponedeljak, najkasnije u utorak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

ja

12.09.2020. 19:17

@Kratzi - Ljudi,ako Grci nece da nas vide na svom moru,ne moraju,imace manji prihod. Sa druge strane taj virus je opasan kada ga Srbi imaju,a bezopasan kada sa tim istim virusom na more dodju Englezi,Francuzi..

Nauta

12.09.2020. 12:45

Stvarno mi nije jasno sta se ti ljudi na silu guraju po drugim drzavama i dozivljavaju takve neprijatnosti. Kao da ce umreti ako jedne godine ne odu na more.