JOŠ UVEK POSTOJI MOGUĆNOST DA NAM GRCI PODIGNU RAMPU! Štrajk glađu odložen - Ima li ipak nade za grčko more?

D.S.

12. 09. 2020. u 11:47

NJAVALJENI štrajk glađu i blokada ambasade Grček u Beogradu od strane vlasnika jedne od najvećih srpskih turističkih agencija, njegovih zaposlenih i klijenata je odložen.

ЈОШ УВЕК ПОСТОЈИ МОГУЋНОСТ ДА НАМ ГРЦИ ПОДИГНУ РАМПУ! Штрајк глађу одложен - Има ли ипак наде за грчко море?

Foto: Depostitphoto

Iako je jutros trebalo da se pojave ispred diplomatskog predstavništa Grčke, nakon užurbanih kontakata sa ovim diplomatskim predstavništvom, ali i sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Srbije dogovoreno je da se protest pomeri do donošenja konačne odluke iz Atine.

Prema saznanjima "Novosti" još postoji mogućnost da nam Grci podignu rampu.

Naime, u tamošnjoj vladi su podeljena mišljenja da li da otvore granice za naše turiste.

Kabinet premijera šalje signale da će se 15. septembra otvoriti granice, dok iz resora inostranih poslova i zdravstva insistiraju da ostanu zaključane. Zdravstvo brani svoj čvrst stav da bi popuštanje restriktivnih mera ugrozilo borbu protiv kovida, dok diplomate zatežu i iz političkih razloga.

Nezvanično, u Atini nisu zadovoljni količinom podrške Beograda u krizi na Mediteranu izazvanu manevrima Turske u grčkim teritorijalnim vodama nedaleko od Kipra.

Uglavnom i u samoj Grčkoj se vodi polemika oko pitanja, a veliki pritisak vrše i hotelijeri koji insistiraju da se granica otvori, kako bi u preostalim sunčanim danima koliko toliko spasili katastrofalnu turističku sezonu. Konačna odluka bi trebalo da bude donesena u ponedeljak, najkasnije u utorak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)