AGONIJA Petočlanu porodicu iz Aranđelovca izbacili iz kuće: Gradimir sa suprugom i bolesnim roditeljima kod rodbine, ćerka kod drugarice

M. Luković - D. Matović

06. 09. 2020. u 18:00

PORODICA Jašović iz Aranđelovca koju je policija grubo izbacila na ulicu, i dalje je bez krova nad glavom.

АГОНИЈА Петочлану породицу из Аранђеловца избацили из куће: Градимир са супругом и болесним родитељима код родбине, ћерка код другарице

Novosti

Rešenje za njihovu nevolju nisu ponudile aranđelovačke vlasti, već je jedan plemeniti čovek iz Engleske odlučio da im ustupi kuću u selu Kusadak kod Mladenovca.

Snimak na društvenim mrežama koji pokazuje da je reakcija policije bila prilično represivna dok je privodila više članova porodice i građane koji su protestovali protiv odluke da Jašovići ostanu bez doma, ganuo je mnoge. Ljudi su im nesebično nudili pomoć. Muke Jašovića, izbeglica sa KiM, koji nisu prodali porodičnu imovinu u Peći, tek predstoje. Stan im je zapečaćen a tri generacije Jašovića još jednom našli su se "bez igde ičega". Gradimir se sa suprugom i bolesnim roditeljima koji imaju 91 i 83 godine smestio kod rodbine, dok njegova ćerka Teodora i dalje spava kod drugarice. .

- Kada smo proterani sa KiM neko vreme smo boravili u Kragujevcu, posle u Plavu. U međuvremenu rukovodstvo firme "Šipad komerc - Građa promet", gde sam radio, obavestilo me je da u Aranđelovcu postoji prostor, nedovršeno potkrovlje, koje mogu da preuredim. Prihvatio sam tu ponudu samo da bi skućio porodicu - kaže ratni veteran Gradimir Jašović.

"Šipad" je u međuvremenu propao i pokrenut je spor o iseljenju Jašovića, navodno da bi se na tom mestu gradio stambeni kompleks. U opštini govore da je sudski proces završen i da su iseljeni po odluci suda.

- Sudski postupak nije sproveden na osnovu činjenica, već, sumnjam, po nečijem diktatu - tvrdi Jašović. - Firma "Šipad komerc beograđa" iz Beograda, koja me je tužila, nije vlasnik tog prostora.

- Posebno me boli što su me vezanog vodili pešice kroz grad. Nisu se obazirali ni na mog oca koji ima 90 godina, na staru majku, bolesnu suprugu, kćerku koja je student na kragujevačkom Fakultetu likovnih umetnosti. Molio sam i tražio odlaganje iseljenja, ali nije vredelo - žali se Gradimir.

Petočlana porodica Jašović živi bez krova nad glavom a jedini prihod im je penzija Gradimirovog oca koja iznosi 25.000 dinara.

- Govoreno mi je da bi mogao da dobijem neki opštinski stan, pa kućicu u predgrađu, pa montažnu kuću. Na sve sam pristajao, ali ništa konkretno nisu učinili - kaže Gradimir Jašović.

Gradimira, njegovu ćerku Teodoru i brata prekršajni sud je kaznio sa po 30.000 dinara. Gradimir boluje od dijabetesa i četiri puta dnevno uzima insulin.

ARANĐELOVAC SPREMAN DA POMOGNE

- NE mešamo se u rad pravosudnih organa i rad izvršitelja, ali smo spremni da kroz projekat Kancelarije za raseljena lica pomognemo u trajnom rešenju stambenog problema porodice Jašović - rečeno nam je u aranđelovačkoj opštini, u kojoj tvrde da je Gradimir želeo da mu se obezbedi stan u centru grada i da je odbio privremeni smeštaj u nekoj seoskoj kući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri