KON SE OGLASIO NA FEJSBUKU I APELOVAO NA POLITIČARE: Radite to i zbog sebe, i da budete primer drugima

Novosti online

04. 09. 2020. u 09:55

POZNATI srpski epidemiolog, član Kriznog štaba za vanredne situacije u Srbiji, dr Predrag Kon oglasio se na svom Fejsbuk profilu i uputio još jednu molbu i apel svim građanima, ali ovog puta i svim državnim funkcionerima.

КОН СЕ ОГЛАСИО НА ФЕЈСБУКУ И АПЕЛОВАО НА ПОЛИТИЧАРЕ: Радите то и због себе, и да будете пример другима

Foto: Tanjug

Naime, dr Kon, pozvao je sve državne funkcionere da se pridržavaju zaštitnih mera koje su propisane od strane naših epidemiologa, a koje su donete u cilju sprečavanja širenja epidemije korona virusa, da nose zaštitne maske na okupljanjima, sastancima i drugim prilikama kako bi sačuvali i sebe i druge.

- JAVNI POZIV: MOLIM SVE DRŽAVNE FUNKCIONERE DA U SVIM PRILIKAMA KADA JE TO OBAVEZNO NOSE MASKE. I RADI SEBE, I KAO PRIMER SVIMA - napisao je dr Predrag Kon na svom Fejsbuk profilu.

Podsećanja radi, dr Kon već se oglašavao na ovoj društvenoj mreži kako bi podigao svest građana da bez obzira na trend opadanja zaraženih korona virusom u Srbiji moraju da poštuju propisana pravila, da drže distancu, nose maske, peru ruke i smanje kontakte na minimum, jer će u suprotnom virus nastaviti da cirkuliše među našom populacijom.

Ono na šta je izuzetno skrenuo pažnju jesu žurke, proslave, svadbe, izasci, noćni klubovi u kojima se okuplja veliki broj ljudi što može dovesti do povećanja broja novoobolelih zbog nepoštovanja mera opreza zbog čega je oformljena i telefonska linija gde se mogu prijaviti ovakve nepravilnosti i nepoštovanja.

(Srbija Danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna