KORONA U SRBIJI: U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite 161 zaraženi

Tanjug

30. 08. 2020. u 16:15

U USTANOVAMA socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom potvrđeno je prisustvo virusa kovid-19 kod 114 korisnika i 47 zaposlenih.

КОРОНА У СРБИЈИ: У домовима за старе и установама социјалне заштите 161 заражени

Foto: J. Ćosin

Ukupno je izlečeno 932 korisnika ustanova socijalne zaštite i 371 zaposlenih u tim ustanovama, navodi se u današnjem saopštenju Ministarstva za rad.

Prisustvo kovida-19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Knjaževcu, Subotici, Mataruškoj Banji, Novom Sadu - RJ Liman i Novo naselje, Ustanovi za odrasle i starije Leskovac, službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Virus korona je registrovan i u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice", Kragujevac, Centru za socijalni rad u Vranju, Ustanovi za smeštaj i negu starih lica "Nacionalni dom", Vladimirovac, Ustanovi za odrasle i starije "Gvozden Jovančićević" Veliki Popovac.

Kovid-19 je potvrđen i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, "Duga plus", "Dedinje", "Bonaca" u Beogradu, "Kladomoks plus" u Kelebiji, "Terza Eta" u Priboju i u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci", Jabuka, Pančevo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri