PCR TEST SPUŠTA ČARTERE ZA EGIPAT: Da li će zemlja faraona od 1. septembra da bude zatvorena za Srbe?

J. Su.

21. 08. 2020. u 08:35

TEK razigrano letovanje srpskih turista, koje je ovih dana obradovala vest da mogu ući u Crnu Goru uz PCR test, već je "ohladila" najava da bi Egipat mogao da uvede nove mere za ulazak u njihovu zemlju.

ПЦР ТЕСТ СПУШТА ЧАРТЕРЕ ЗА ЕГИПАТ: Да ли ће земља фараона од 1. септембра да буде затворена за Србе?

Foto. Tanjug

Tako, postoji najava da bi od 1. septembra putnicima koji budu ulazili u Egipat, mogli na aerodromu da traže negativan PCR test. To bi, međutim, za naše putnike značilo i definitivno zatvaranje ove destinacije za njih.

Kako nam je ispričao Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, time bi bili ukinuti čarter letovi, jer je nemoguće da agencije rade u tim uslovima.

- Ne može da se čeka dva dana do polaska, da bi neko znao da li ide ili ne i da agencije to čekaju - ističe Seničić. - Interesovanja ima za ovu destinaciju. Nije to kao što je bilo. Postoje neke najave da bi moglo normalno da se ulazi u Hurgadu i Šarm el Šeik, direktno čarterom. Svakako, ništa još nije zvanično potvrđeno.

Prema rečima Seničića, za Egipat ne postoje neke prepreke. Otprilike, na desetak dana, odleti nekih sedam aviona, što bude oko 1.200 putnika nedeljno. To, nije mnogo, ali kako ništa drugo normalno ne funkcioniše, i ovo je dobro.

KARANTIN U ŠVAJCARSKOJ

GRAĐANI Srbije i dalje ne mogu da putuju u Švajcarsku, osim ukoliko nemaju boravak u ovoj zemlji. Kako je rekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, karantin je ukinut samo za ovu grupu naših državljana. Kako se pravila za putovanja menjaju iz časa u čas, ministar Dačić je pozvao građane da pre bilo kog odlaska u inostranstvo kontaktiraju sa MSP, kako bi saznali sve detalje i poštedeli sebe eventualnih neprijatnosti.

Da će možda tražiti test najavio je premijer Egipta Mustafa Madbuli. A kao razlog navodi se povećanje infekcije u nekim zemljama. Inače, do sada je oko 600 hotela, koji su ispunili zdravstvene protokole, dobilo dozvolu za rad sa 50 odsto kapaciteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati